2017.03.10.
Tavaszi burgonyakrémleves egy kis csavarral
Dobd fel a jól megszokott krumplilevest friss snidlinggel, ropogós kolbászchipsszel és egy kevés fehérborral! Ezentúl mindig így készíted majd!
Hozzávalók (4 személyre)
- 3 ek. ír vaj
- 8 db burgonya ("B" típus vagy "C" típus)
- 250 ml tejszín
- 1,5 dl száraz fehérbor (Olaszrizling)
- víz
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
- 2 marék snidling
- 150 g kolbász
Elkészítés
1. A burgonyát hámozás után kisebb kockákra vágjuk. Megmossuk, de nem hagyjuk ázni a vízben!
2. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat és a kockázott burgonyát kissé megpirítjuk benne. Pár perc után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendiót adunk hozzá, és többször megkeverve puhára főzzük.
3. Amikor a víz kezd elpárologni, akkor hozzáöntjük a tejszín felét és egy kevés fehér bort is. Folyamatos kevergetés mellett rövid ideig főzzük, majd az egészet botmixerrel pürésítjük.
Visszatesszük a tűzhelyre és a maradék tejszínt hozzáöntve tovább főzzük. Végül hozzáöntjük a maradék bort is.
Ha túl sűrű lenne, akkor adjunk még hozzá tejszínt vagy bort!
Melegen tálaljuk kolbászchipsszel és snidlinggel megszórva.
A kolbászchipszet úgy készítjük, hogy a vékonyra karikázott kolbászt sütőpapíron, 220 C fokos sütőben ropogósra sütjük, kb. 7 perc alatt.