2020.04.11.

ahogy én készítem...
Hozzávalók (8 adag)
300 g pulykamell
2 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db közepes méretű sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 kisebb zellergumó
1 db édesburgonya (elhagyható)
1 marék zöldborsó (fagyasztott)
1 marék brokkoli (fagyasztott)
só
őrölt fekete bors
2 csipet szárított tárkony
1 teáskanál tárkonyecet (elhagyható)
100 g tejföl
1,5 evőkanál mustár
víz
Elkészítés
1. A hagymát, a répát, a zellert, a petrezselyemgyökeret és az édesburgonyát tisztítsd meg, és vágd apró kockákra. A húst vágd 1 cm-es kockákra. A fokhagymát aprítsd fel.
2. A vöröshagymát olívaolajon pirítsd üvegesre, majd add hozzá a húst. Sózd, borsozd, és addig párold, amíg a hús félig megpuhul. Add hozzá a fokhagymát.
3. Tedd bele a zöldségeket, sózd meg újra, add hozzá a szárított tárkonylevelet és pirítsd össze a hússal. Ez kb. 5-8 perc.
4. Ha már összepirult, akkor add hozzá a mustárt és azzal is pirítsd egy kis ideig, majd öntsd fel vízzel.
5. Főzd puhára a hozzávalókat.
6. Amikor már minden megfőtt, akkor tejfölös habarással sűrítsd. A tejfölt tedd egy keverőtálba (Ha sűrűbbre szeretnéd, tehetsz hozzá egy evőkanál zabpehelylisztet is.) Merőkanállal apránként add a forró levest a tejfölhöz, és közben habverővel kevergesd, hogy ne csapódjon ki. 3-4 merőkanálnyit tegyél bele, majd az egészet öntsd a forrásban lévő leveshez, és forrald át az egészet. Egy teáskanál tárkonyecettel ízesítheted még, az asztalnál pedig pár csepp citromlével érdemes fogyasztani.
Recept és fotók: Földi Rita