Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











A leghatékonyabb spórolási tippek

2022.01.17.

A leghatékonyabb spórolási tippek

Hogyan spórolj?

A leghatékonyabb spórolási tippet keresed, hogy biztosra menj? 5+1 olyan tippet hoztam Neked, amelyek nálam már beváltak.

1. Motiváció

Tudatosítsd magadban, hogy miért spórolsz! Lakásra? Autóra? Nyaralásra? Legyen belső motivációd! Tudd, hogy miért teszed és ez segíteni fog, hogy ne a mának élj, hanem a holnapnak! A motivációdról érdemes egy fényképet tartanod a pénztárcádban és/vagy a lakásodban olyan helyen, ahol mindig látod.

2. Ne nyúlj hozzá!

Rendezkedj be fejben alacsonyabb fizetésre, ha például 250 ezer a fizetésed és 50 ezret szeretnél félretenni havonta, akkor húzd meg fejben a határt, hogy nincs több mint 200 ezer. Tedd félre, vagy kösd le még hónap elején azt az 50 ezret, amit félre akarsz tenni és tekints rá úgy, mintha nem is lenne.

3. Többet kevesebbszer

Vásárolj nagyobb tételben, és járj kevesebbszer nagy bevásárolni!

4. Bevásárló lista

Mindig készíts bevásárló listát, és ne vegyél mást, mint ami feltétlenül szükséges, mert ha mindig csak egy kicsit csábulsz el, akkor a sok kicsiből sok felesleges kiadás lehet.

5. Főzz magadnak és csomagolj!

Ha lehet, mindig főzz otthon. Ne rendelj, ne vásárolj készételt, mivel az sokkal drágább lehet, mintha te magad készíted el. 

5+1. Kövesd nyomon a kiadásadat!

Vezesd a kiadásodat és a bevételedet egy táblázatban vagy egy alkalmazásban. Írj be szorgosan minden kiadást, így kézben tudod tartani a költéseidet és segít, hogy ne folyjon el a kezeid közül a pénz. Meg tudod nézni a hónap végén, hogy mire költöttél a legtöbbet, így eldöntheted, hogy hol csökkentsd a felesleges kiadásokat. 

Ha jobban el szeretnél mélyedni a hatékony spórolási tippekben, akkor ajánlom a financer.com oldalt, ahol több mint 190 megtakarítási tippet olvashatsz. 

Szerző: Földi Rita

fotók: Pixabay


vissza