• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

”Farmer steak”

”Farmer steak”
”Farmer steak”
”Farmer steak”
”Farmer steak”
”Farmer steak”
Konyha:magyar
Fő kategória:sertés ételek
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony, szilveszter, újév, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:min. 120 perc
Speciális összetevő:tejmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, laktózmentes, gluténmentes
Népszerű témák:szilveszteri buli receptek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

”Farmer steak”

Nem is annyira steak, sokkal inkább egy szalonnával tűzdelt sertéskarajról van szó.

Hozzávalók:

1 kg csontozott sertéskaraj (egyben)

őrölt feketebors

őrölt köménymag

sertészsír (a házi a legjobb)

25 dkg füstölt kenyér szalonna

1 nagyobb fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

3 evőkanál fűszerpaprika

2 dl víz

 

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, megszárítjuk, majd egy hegyes késsel mélyedéseket vágunk a tetejére.

2. Egy kis tálban összekeverjük a sót, a borssal és a köménymaggal. Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük a húst.

A szalonnából vastagabb csíkokat vágunk és beletesszük a mélyedésekbe. Egy fanyárs segítségével rögzítjük a szalonnacsíkokat. Lehet hurokötözést is alkalmazni, a lényeg, hogy sütés közben ne nyílon szét a hús a mélyedéseknél.

Az így elkészített húst tepsibe tesszük és a felolvasztott, fűszerpaprikával elkevert sertészsírral leöntjük. A tepsibe cikkekre vágott vöröshagymát és 6 gerezd fokhagymát teszünk és felöntjük 2 dl vízzel.

3. Előmelegített sütőben 200 C fokon, 2 órán keresztül sütjük. Közben időnkét saját levével meglocsoljuk és forgatjuk is.

Az elkészült husi pirosas és ropogós tetejű. Ne vágjuk fel egyből, mert így elveszítenénk a hús szaftját, mely a meleg húsból minden ízanyaggal együtt a vágódeszkánkon landolna. Ráadásul hidegen lehet csak szép, vékony szeleteket vágni. Így a sütés után pihentetjük, és csak ha már meghűlt, akkor szeleteljük fel.

Tálaljuk majonézes lencsesalátával vagy bulguros lencsesalátával.

 

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!