Fő kategória: | desszertek |
Étkezés: | reggeli, tízórai, uzsonna |
Szezon: | téli |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 30 perc |
Speciális összetevő: | fehér cukor mentes, húsmentes |
Árszint: | közepes árkategóriájú hozzávalók |
Alakbarát lepény narancsos-joghurtos öntettel
Könnyű desszertként vagy, akár reggelire ajánlom ezt a csökkentett kalóriatartalmú lepényt, mely nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül.
Hozzávalók (4 személyre)
- 100 g vaj
- 50 g xilit
- 2 db tojás
- 140 g natúr joghurt
- 30 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
- 30 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 50 g búzafinomliszt
- 0,5 tk. őrölt fahéj
- az öntethez:
- 140 g natúr joghurt
- 1 db narancs
- egy kevés xilit vagy stevia
Elkészítés
1. A vajat és a xilitet habosra keverjük egy tálban, majd hozzákeverjük a tojásokat és végül a joghurtot is.
2. A kimért liszteket és az őrölt fahéjat is hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk.
3. Kivajazott tortaformába öntjük és 170 C fokon légkeveréses sütőben 25 percig sütjük.
4. Az öntethez a narancsot kifilézzük, a filéket felkockázzuk, a narancs levét pedig összekeverjük a joghurttal és egy kevés édesítőszerrel. Ezzel locsoljuk meg az elkészült pitét, melyet háromszög formájúra vágunk.
1 adag (130 g) tartalmaz:
Energia: 242 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 14 g