Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Anna-burgonya grill zöldségekkel

Anna-burgonya grill zöldségekkel
Anna-burgonya grill zöldségekkel
Anna-burgonya grill zöldségekkel
Anna-burgonya grill zöldségekkel
Anna-burgonya grill zöldségekkel
Anna-burgonya grill zöldségekkel
Anna-burgonya grill zöldségekkel
Fő kategória:köret
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:tojásmentes, húsmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Anna-burgonya grill zöldségekkel

Egyszerűen oda vagyok ezért a burgonya köretért, mely kiváló társa lehet a grillezett zöldségeknek is. Ezúttal egy kicsit különlegesebb gombát is tálaltam ebbe a zöldség kavalkádba, az egzotikus barna shimeji (ejtsd: simedzsi) gombát.

 

Hozzávalók (4 személyre):

150 g shimeji gomba

1 db cukkíni

8 db portobello gomba (vagy csiperkegomba)

2 db lilahagyma

2 ek. vaj

olívaolaj

őrölt fekete bors

szárított bazsalikom

tárkonyecet

3 babérlevél

 

az Anna-burgonyához:

6-8 db burgonya

3 ek. vaj

10 g reszelt trappista sajt

2,5 dl tejszín

 

Elkészítés:

1.  A burgonyát megtisztítjuk és 1-2 mm vastag szeletekre vágjuk. Nem szabad beáztatni, mert ekkor elveszítenénk a keményítő ragasztóhatását.

2. Egy kerek tortasütőformát kivajazunk, és ebbe helyezzük a burgonyaszeleteket úgy, hogy egy réteg után meglocsoljuk olvasztott vajjal és megsózzuk. Az így rétegzett burgonyára tejszínt öntünk, és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.

150 C fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

3. A megmosott shimeji gombát 15 percig ecetes, babérleveles vízben főzzük. Ha kész, lecsepegtetjük és utána sütjük meg.

A csiperkegombát megtisztítjuk, megmossuk és 2 cm-es szeletekre vágjuk.  Egy keverőtálba tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, őrölt feketeborssal és bazsalikommal megszórjuk. 10 percig állni hagyjuk.

A cukkínit megmossuk, és ujjnyi szeletekre vágjuk. A lilahagymát is vastagabb szeletekre vágjuk. A cukkínit és a hagymát egy keverőtálba tesszük és olívaolajjal őrölt feketeborssal, bazsalikommal és sóval is megszórjuk. Ezt is állni hagyjuk 10 percig.

Az így előkészített zöldségeket egy serpenyőben (vagy hot plate-ben) kevés vajon megsütjük. A gombákat sütés közben sózzuk meg.

Az elkészült Anna-burgonyából tortacikkeket vágunk, a grillezett zöldségeket mellé helyezzük és forrón tálaljuk.

 

Bor javaslat: Rosé 2013 (Juhász testvérek pincészete)