• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével

Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével
Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével
Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével
Fő kategória:előételek
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével

Egyszerű és nagyon finom vegetáriánus étel.

Hozzávalók (2 személyre):

240 g (2 csomag) natúr camembert sajt - választhatunk ízesítettet is

a bundázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag

étolaj a sütéshez

köretnek párolt rizs és levendula zselé vagy áfonyalekvár

Elkészítés:

1. A sajtot háromszög formájúra vágjuk. Duplán bundázzuk. Lisztbe, felvert, sózott tojásba, majd szezámmaggal ekevert zsemlemorzsába (fele-fele arányban, de inkább több legyen a szezámmag) mártjuk kétszer megismételve. Egyenletesen borítsuk be a sajtokat és rá is kell nyomkodni. Figyeljünk arra, hogy sehol ne lógjon ki a sajt, mert akkor ki fog folyni a belseje.

2. Olajsütőben 170 C fokon pontosan 5 percig süssük. Épp, hogy legyen szép színe, de még ne kezdjen el kifolyni a sajt.

A sajtot még melegen tálaljuk, mert ekkor folyós a közepe. Párolt rizst kínálunk hozzá. Nagyon finom levendula zselével, de ha nem sikerülne kapnunk, akkor a hagyományos áfonyalekvár is kitűnő.

 

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!