Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Carbonara spagetti

Carbonara spagetti
Carbonara spagetti
Konyha:mediterrán
Fő kategória:tészták
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes
Népszerű témák:villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Carbonara spagetti

A kedvenc olasz tésztám receptjét osztom meg veletek, melyet kb. 20 perc alatt el lehet készíteni. Nagyon laktató és nagyon finom.

Mielőtt a zacskós carbonara alaphoz nyúlnánk, gondoljuk végégig, hogy mennyi tartósítószer van benne. Ugyanannyi idő alatt egészségesebben is elkészíthetjük. Ráadásul sokkal finomabb is.

Sokan tartanak attól, hogy a tojás kicsapódik és elrontják ezt az egyszerű tésztát. Őszintén szólva, én még sohasem jártam így, pedig már jó párszor elkészítettem ezt a receptet. (Vannak időszakok, mikor minden héten  legalább egyszer van carbonara spagetti - na ilyenkor látszódik, hogy nincs sok időm- Ha egyszer csinálnék, egy listát olyan ételekről, melyek az elfoglalt embereknek szólnak, akkor a carbonara spagetti biztosan az első helyen lenne.)


Hozzávalók (4 személyre):

spagetti tészta

szalonna (pl. kenyérszalonna vagy valamilyen zsírosabb fajta keverve kolozsvári szalonnával) esetleg sonka

1 nagyobb fej vöröshagyma

5-6 gerezd fokhagyma

1 csomó petrezselyemzöld

2 tojás sárgája

2,5 dl Oké habtejszín (30 %-os, nem növényi)

őrölt feketebors

0,5 dl tej

bazsalikom

oregánó

 

Elkészítés:

1. A tésztát sós vízben al dentére főzzük. Lecsepegetjük és félre tesszük.

2. A szalonnát ropogósra pirítjuk a saját zsírjában. Félidőben hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, és 2 gerezd fokhagymát. Az egészet összepirítjuk.

3. A tojások sárgáját elkeverjük a habtejszínnel. (Sokan használnak főzőtejszínt, de én a habtejszínre esküszöm, ugyanis sokkal krémesebb lesz tőle a szósz.)

Sózzuk (a szalonna is sós) és borsozzuk. Megszórjuk bazsalikommal és oregánóval is (ezek lehetnek szárítottak is).

4. A szalonnás hagymát a legnagyobb lángon sütjük, és ekkor tesszük bele a habtejszínes keveréket. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Hozzáadjuk a maradék zúzott fokhagymát, és a tejet. Mártás állagúra forraljuk. Ha túlságosan besűrűsödne, akkor adjunk még hozzá egy kevés tejet.

5. Végül összekeverjük a kifőtt tésztával. Megszórhatjuk reszelt sajttal is, (parmezán sajt az igazi) és készíthetünk hozzá egy fokhagymás olajat is úgy, hogy a zúzott fokhagymát olívaolajjal összekeverjük és ezzel meglocsoljuk a tésztát.