• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Csirkepörkölt galuskával

Csirkepörkölt galuskával
Csirkepörkölt galuskával
Csirkepörkölt galuskával
Konyha:magyar
Fő kategória:szárnyas ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 90 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, laktózmentes, tejmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Csirkepörkölt galuskával

Magyaros, igen laktató étel. Hétköznapokra és hétvégékre is jó választás a magyaros ízek kedvelőinek.

 

Hozzávalók (6 személyre):

4 db csirke alsó comb

4 db csirke felső comb

4 db csirkeszárny

(lehet beletenni csirkemellet is)

4 db nagyobb vöröshagyma

2 db fokhagyma

2 ek. fűszerpaprika

3 csipet őrölt feketebors

3 csipet őrölt fűszerkömény

2 db tv paprika

2 db paradicsom

étolaj


a galuskához:

1 kg finomliszt

3 db tojás

1 ek. só

víz

 

Elkészítés:

1. Kockára vágjuk a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. A húst megtisztítjuk, ha szükséges szőrtelenítjük. (Például gyertyaláng felett vagy a gázrózsát használva.)

2. Étolajon aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a paprikát és üvegesre pároljuk. Tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és egy darab zúzott fokhagymát.

3. Kevés vízzel felöntjük és visszatesszük a tűzre. Felforraljuk, majd beletesszük a húsokat. Fűszerezzük. Kevés vizet öntünk még rá, úgy, hogy félig ellepje a húsokat. Kb. egy óráig főzzük úgy, hogy félig letakarjuk a fedővel. Közben az elpárolgó vizet szükség szerint pótoljuk.

Mielőtt levesszük a tűzről, adjunk hozzá még egy darab zúzott fokhagymát.

A galuska elkészítése:

1. Sós vizet forralunk.

2. Egy keverőtálba öntjük a lisztet és hozzáadjuk a tojásokat.

3. Jól megsózzuk (kb. 3 ek. só kellhet bele).

4. Hozzáöntünk annyi vizet, hogy sűrű, ragadós tésztát kapjunk.

5. A forrásban lévő vízbe két adag galuskát szaggatunk. Közben elkeverjük. Megvárjuk, hogy újra felforrjon a víz, majd tésztaszűrővel kiveszük.

Vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük és egy tálba tesszük. Az elkészült csirkepörkölt zsírjából le lehet szedni egy-két kanállal és el lehet keverni a galuskával, hogy ne álljanak össze a szemek.

Keverhetünk hozzá egy evőkanál vajat is. Nagyon finom lesz tőle.

Uborkasalátát kínáljunk hozzá.

 

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!