Fő kategória: | desszertek |
Étkezés: | reggeli, tízórai |
Szezon: | szezonfüggetlen |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 30 perc |
Speciális összetevő: | húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, tejmentes |
Népszerű témák: | fogyókúrás ételek, diétás nassolnivaló |
Árszint: | közepes árkategóriájú hozzávalók |
Csokis keksz teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből
Reggelihez, kávé mellé ajánlom, vagy délutánra azoknak, akiknek még belefér a nagyobb mennyiségű szénhidrát. Kicsit morzsolódik, de nekem pont így tetszett. Talán legközelebb kevesebb ideig fogom sütni, vagy keverek hozzá még egy kevés joghurtot is.
Hozzávalók (7 db)
120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
25 g zsírszegény kakaópor
1 g őrölt fahéj
6 g sütőpor
100 g laktózmentes vaj
100 g nyírfacukor
1 tojás sárgája
1 kk. vaníliaaroma
Elkészítés:
1. A vajat felolvasztjuk, és egy tálban elkeverjük a xilittel. (Használjunk kézi robotgépet hozzá!) Hozzákeverjük a tojás sárgáját is.
2. Egy másik tálban összekeverjük egy kanállal a száraz hozzávalókat.
3. A két tál tartalmát összedolgozzuk. Formázható tésztát kell, hogy kapjunk. Hengert formázunk belőle, melyből késsel 7 vastag szeletet vágunk. Ezt koronggá lapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
1 darab (45 g) tartalmaz:
Energia: 180 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 11 g