Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel

Csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel
Csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel
Fő kategória:desszertek
Étkezés:tízórai, uzsonna
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:grill party, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap, húsvét
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 90 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Népszerű témák:karácsonyi sütemények, szilveszteri buli receptek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel

A legjobb csokitorta recept, amivel találkoztam. A dupla csoki ellenére egy könnyű desszertet kapunk. A krém könnyű, nem túl édes, nem túl vajas. A piskóta nem száraz, kellemesen lágy. Egy szelet után jön a következő. Ellenállhatatlan, ettől álmodni sem lehet jobbat.


Hozzávalók (25 cm átmérőjű tortaformához)

a tésztához:

120 g Rama margarin

220 g porcukor

1 csipet só

6 db tojás

130 csokoládé (50%-os kakaótartalmú) Pl.: Szerencsi

130 g búzafinomliszt (Nagyi titka)

 

a krémhez:

230 g Rama margarin

100 g cukrozatlan kakaópor Pl.: Szerencsi

1 csipet só

160 porcukor

1 kk. vanília aroma

2 dl habtejszín (30 %-os, nem növényi, Pl.: Oké habtejszín)

10 g habfixáló

 

20 szem magozott meggy

díszítésének: kókuszreszelék

 

Elkészítés

A tészta elkészítése

1. A tojásokat szétválasztjuk.

2. A vajat felolvasztjuk és robotgéppel összekeverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és ezzel is elkeverjük.

3. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajas keverékhez.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva hozzáadjuk a masszához, és összekeverjük az egészet.

5. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és 190°C-ra előmelegített sütőben alsó és felső sütésen kb. 30 percig sütjük.

 

Ha kész, akkor teljesen kihűtjük. Leválasztjuk róla a sütőpapírt és kétfelé vágjuk.

 

A krém elkészítése

1. A vajat felolvasztjuk és robotgéppel összekeverjük a porcukorral.

2. Hozzáadjuk a kakaóport, a sót és a vanília aromát.

3. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémmel.

 

Tippek a tejszín kemény habbá veréséhez

1. A tejszínhab legyen hideg (min. 3 órát legyen hűtőben a habbá verés előtt).

2. A habverőt és a tálat is hűtsük be, mielőtt nekilátnák a habverésnek.

3. Tegyünk bele egy csipet sót!

4. Tegyünk bele habfixálót!

5. Nagyon sokáig kell verni (érdemes robotgéppel közepes fokozaton), ne adjuk fel az elején!

 

Összeállítás

Az egyik tortalapot megkenjük a krém felével.

Belenyomkodjuk a meggyet. Majd ráhelyezzük a másik tortalapot.

A krém másik felét rákanalazzuk és egyenletesen elkenjük a tetejét és az oldalát is, teljesen bevonva a tortát.

A végén csúcsosokat csinálunk a tetején lévő krémből.

Meggydarabokat teszünk bele és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Elfogyasztásig tartsuk hűtőben.