• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Csúsztatott palacsinta puncsmártással

Csúsztatott palacsinta puncsmártással
Csúsztatott palacsinta puncsmártással
Csúsztatott palacsinta puncsmártással
Konyha:magyar
Fő kategória:desszertek
Étkezés:tízórai, uzsonna
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Népszerű témák:palacsinta
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Csúsztatott palacsinta puncsmártással

Remek palacsinta recept, ha valami igazán édesre vágyunk.


Hozzávalók (4-6 személyre)

a palacsintához:

30 dkg liszt

5 db tojás

5 dkg vaj

3 dl tej

2 dl tejszín

15 dkg porcukor

5 g vaníliás cukor

a puncsmártáshoz:

2 tojás sárgája

10 dkg kristálycukor

3 dkg krémpor vagy liszt

0,5 l tej

2 dkg vaníliás cukor

0,25 dl rum

piros ételfesték

mazsola

 

vaj a sütéshez

reszelt csokoládé vagy cukrozott kakaópor

 

Elkészítés

1.  A tojások sárgáját összekeverjük a porcukor 2/3 részével és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a vajat és habosra keverjük.

2. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a tejszínt, majd simára keverjük. Állaga olyan legyen, mint a simára kevert tejfölnek.

3. A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá felverjük. Óvatosan hozzákeverjük a masszához.

4. A sütéshez vajat olvasztunk, és ezt locsoljuk a palacsintasütőbe minden egyes palacsinta sütése előtt. Merőkanállal a palacsintasütőbe tesszük a sűrű tésztát, egyenletesen eloszlatjuk és közepes lángon lassan sütjük.

Amikor az alja megsült, akkor átcsúsztatjuk egy tányérra és betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe, hogy a teteje is megsüljön. Nem kell teljesen átsülnie, csak ne legyen nyers.

Amikor az összes palacsintát megsütöttük, akkor tegyük egy vajjal kikent hőálló tálba az egyik palacsintát, tetejét szórjuk meg reszelt csokoládéval, vagy cukrozott kakaóporral. Tegyük rá a következő palacsintát és ezt is így borítsuk be. A többi palacsintát is hasonlóan rétegezzük, de a legutolsót sült felével lefelé fordítsuk.

kb. 10-15 percre 200 C fokos sütőbe tesszük.

Puncsmártást kínálunk hozzá.

Puncsmártás

A tejet felforraljuk. Vaníliás cukorral elkeverjük.

A tojások sárgáját elkeverjük a kristálycukorral és a liszttel vagy krémporral. Felöntjük a felforralt tejjel, majd vízfürdő felett, folyamatos kevergetéssel addig főzzük, míg sűrű krémet kapunk.

A tűzről levesszük és reszelt narancs- és citromhéjat, mazsolát és rumot keverünk bele. Piros ételfestékkel rózsaszínre színezzük.

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!