Fő kategória: | előételek, saláták |
Étkezés: | ebéd, vacsora |
Szezon: | szezonfüggetlen |
Alkalom: | húsvét, grill party, szüret, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 15 perc |
Speciális összetevő: | laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes |
Népszerű témák: | fogyókúrás ételek |
Árszint: | költséges hozzávalók |
Édeskömény saláta zöld almával
Előételnek vagy húsos főételek és különösen halas ételek mellé ajánlom ezt a finom salátát. Nemcsak az íze miatt szeretem, hanem azért is, mert az édeskömény jó hatással van a női hormonokra és nagyon egészséges.
Hozzávalók (3-4 személyre):
1 db édesköménygumó vékonyan felszeletelve
1 db zöld alma
3 ek. szőlőmagolaj vagy olívaolaj
só
őrölt fekete bors
1 citrom vagy lime leve
1 marék ruccola
1 marék pirított dió
Elkészítés:
1. Először az öntetet készítjük el. Ehhez az olajat és a citromlevet sóval és borssal elkeverjük egy mélyebb tálban.
2. Az édesköményt megmossuk, az aljáról vékonyan levágjuk a gyökeret, a tetejéről pedig a szár részt. Az így kapott gumót hajszálvékonyan felszeleteljük. A citromos- olajos öntetbe tesszük és 5-10 percig benne hagyjuk.
Addig vékonyan felszeleteljük az almát és azt is beletesszük az öntetbe. Az alma és az édeskömény is hamar megbarnul a levegővel érintkezve, ezért kell gyorsan a citromos-olajos lébe tenni.
3. Egy serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk a felaprított diót.
Tálalásnál az almaszeleteket és az édesköményszeleket is egy lapos tányérra helyezzük. Megszórjuk ruccolával, majd meglocsoljuk a citromos-olajos öntettel. Végül megszórjuk a pirított dióval.