Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves
Konyha:magyar
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony, szilveszter, újév, farsang, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák:street food ételek
Árszint:olcsó hozzávalók

Fokhagymakrémleves

Hideg időben nincs is jobb egy forró krémlevesnél. A fokhagymakrémleves tökéletes választás ebédre, vacsorára, ünnepre, vagy csak úgy. Ezt a levest gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük. Egyszerűen imádom! 

 Hozzávalók (6 személyre)

  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál vaj
  • 450 g tejföl
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1,8 l víz vagy erőleves vagy csontlé
  • őrölt fehérbors
  • 6 db pirítós kenyér
  • sajt ízlés szerint

 Elkészítés

1. Egy lábosban felolvaszjtuk a vajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, épp hogy csak pároljuk. Ezután hozzákeverjük a lisztet, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel vagy csontlével.

2. Sóval, őrölt fehérborssal ízesítjük, és felforraljuk. 

3. Hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt (azaz, egy merőkanállal vegyünk ki a levesből és lassan öntsük a tejfölhöz, habverővel keverjük el, majd lassan öntsük az egészet vissza a levesbe). Ha másodszorra is felforrt, akkor van kész a leves.

A legvégén tegyük bele a finomra vágott petrezselymet.

A krémesebb állag érdekében botmixerrel keverjük át a kész levest.

Tálaláskor szórjunk bele reszelt sajtot és pírított kenyér kockákat.

Nagyon mutatós, ha cipóban tálaljuk.