Rita Fitnesz Receptjei

diétás receptek fogyni vágyóknak, egészségesen táplálkozóknak

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gombapörkölt

Gombapörkölt
Gombapörkölt
Gombapörkölt
Konyha:magyar
Fő kategória:zöldséges ételek
Étkezés:ebéd, vacsora
Alkalom:vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes
Népszerű témák:fogyókúrás ételek, testépítős ételek
Árszint:olcsó hozzávalók

Gombapörkölt

Imádom a magyar konyhát, már csak amiatt is, hogy szinte bármiből képes pörköltet készíteni. A gombapöri kedvenc ételeim listájának csúcsán helyezkedik el. Tésztával vagy rizzsel mindig kiváló. Néha tényleg a legegyszerűbb a legjobb. 

 Hozzávalók (2-3 személyre)

  • 0,5 kg csiperkegomba
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt majoránna
  • fűszerpaprika
  • étolaj

 Elkészítés

1. Étolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával és elkeverjük.

2. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a paprikát, majd kevés vízzel felöntjük. Visszatesszük a tűzre, és ha már elforrta a levét, akkor hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk és majoránnát szórunk rá. Készre pároljuk.

Rizzsel vagy tésztával tálaljuk. Aki szereti, tejfölt is tehet rá. (Szerintem így az igazi!)