Konyha: | magyar |
Fő kategória: | zöldséges ételek |
Étkezés: | ebéd, vacsora |
Alkalom: | vasárnapi ebéd |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 30 perc |
Speciális összetevő: | gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes |
Népszerű témák: | fogyókúrás ételek, testépítős ételek |
Árszint: | olcsó hozzávalók |
Gombapörkölt
Imádom a magyar konyhát, már csak amiatt is, hogy szinte bármiből képes pörköltet készíteni. A gombapöri kedvenc ételeim listájának csúcsán helyezkedik el. Tésztával vagy rizzsel mindig kiváló. Néha tényleg a legegyszerűbb a legjobb.
Hozzávalók (2-3 személyre)
- 0,5 kg csiperkegomba
- 1 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- morzsolt majoránna
- fűszerpaprika
- étolaj
Elkészítés
1. Étolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával és elkeverjük.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a paprikát, majd kevés vízzel felöntjük. Visszatesszük a tűzre, és ha már elforrta a levét, akkor hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk és majoránnát szórunk rá. Készre pároljuk.
Rizzsel vagy tésztával tálaljuk. Aki szereti, tejfölt is tehet rá. (Szerintem így az igazi!)