Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel

Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel
Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel
Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel
Konyha:mediterrán
Fő kategória:zöldséges ételek
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:tavaszi, nyári
Alkalom:grill party, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel  

Nyári vacsorához, vagy akár ebédhez is kitűnő választás ez a könnyű, vegetáriánus étel. Nem vegerátiánusoknak köretként ajánlott, sült hússal vagy sült bacon szalonnával. 


Hozzávalók (4 személyre)

0,5 kg újburgonya

vaj

frissen őrölt tengeri só

frissen őrölt fekete bors

3 db friss kakukkfű ág

3 db friss rozmaring ág

8 db új retek

a tzazikihez:

2 db kígyóuborka

frissen őrölt fekete bors

½ citrom leve

olívaolaj

250 g feta sajt (juhtúróval is ki lehet egészíteni)

300 g kefir

150 g natúr joghurt

4-5 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés

1. Az uborkát megmossuk és a sajtreszelő legnagyobb lyukán lereszeljük. Egy edénybe belemorzsoljuk a feta sajtot. Villa segítségével szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a kefirt és a joghurtot. Sóval, borssal, olívaolajjal és citromlével ízesítjük.  Az egészet csomómentesre keverjük, végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

2. A lereszelt uborka levét kinyomkodjuk és beletesszük a kefires keverékbe. Elkeverjük és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.

3. Az újburgonyát alaposan megmossuk és egy lábosban sóval puhára főzzük. Ha kész, akkor kihűtjük és cikkekre vágjuk.

4. Az új retket megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. Egy lábosban vajat forrósítunk és ebbe tesszük bele a retket. Sózzuk, borsozzuk és kakukkfűágat teszünk mellé. Barnásra pirítjuk, majd egy tálba kiöntjük és félretesszük. 

5. Ugyanabban a serpenyőben sütjük meg a burgonyát is. Kevés vajat adunk hozzá. Frissen őrölt tengeri sóval és kakukkfűvel megszórjuk. Mellé rozmaring ágat teszünk. Kevergetve pirítjuk.

Melegen tálaljuk, a hideg tzaziki salátával.