• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével
Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével
Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével
Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével
Fő kategória:szárnyas ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony, szilveszter, Valentin-nap, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 60 perc
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével

Csodás élmény, amikor a vágásnál a húsból kifolyik a fűszeres vaj az ember tányérjára. Ahhoz, hogy sütésnél ne veszítsük el az összes vajat, trükköket kell alkalmazni. Ezeket is leírom.


Hozzávalók (4 személyre):

1 kg jércemell

finomliszt a bundázáshoz

40 dkg reszelt sajt

2 db tojás

5 ek. vaj

1 tk. mustár

zsemlemorzsa a bundázáshoz

étolaj a sütéshez

2 csipet reszelt szerecsendió

a körethez:

1 kg burgonya

2 dl tej

2 ek. vaj

víz

2 db nagyobb sárgarépa

1 csomó petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

1. A sajtot lereszeljük és vajjal, sóval, reszelt szerecsendióval, mustárral összekeverjük. (Tehetünk bele még zöldfűszereket is.) Ezt a vajas keveréket folpackba csomagoljuk. Henger alakúra formázzuk és 15 percre betesszük a fagyasztóba, hogy a vaj megdermedjen és könnyebben lehessen beletölteni a husiba.

2. A jércemellet felszúrjuk, hogy tölthető legyen. A vajjal összekevert sajtot belenyomkodjuk. A lényeg, hogy egyenletesen töltsük be a jércébe. Fogpiszkálóval tűzzük össze a nyílást. Henger alakúra formázzuk, majd hűtőbe tesszük, és így is dermesztjük egy rövid ideig.

3. Addig a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet. Elkeverjük benne a vajat, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet és robotgéppel habosra keverjük. Szükség esetén sózzuk.

4. A húst kivesszük a hűtőből, sózzuk és bécsi módon bundázzuk: liszt+tojás+zsemlemorzsa. Bő olajban kisütjük. Kb. 9 perc kell neki. Ha már kezd kifolyni a vaj belőle, akkor már biztosan jó. (Óvatosan fordítsuk meg.) Lecsepegtetjük.

5. A sárgarépát megpucoljuk és felszeleteljük. Sós vízben roppanósra főzzük. Majd egy serpenyőben vajat olvasztunk, rátesszük a lecsepegtetett főtt répát és finomra vágott petrezselyemzölddel átforgatjuk.

 

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!