Fő kategória: | desszertek |
Étkezés: | tízórai, uzsonna |
Szezon: | szezonfüggetlen |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 15 perc |
Speciális összetevő: | tojásmentes, húsmentes |
Népszerű témák: | villámgyors receptek elfoglalt embereknek |
Árszint: | olcsó hozzávalók |
Kókuszos-csokis puding
Egy végtelenül egyszerű desszertről van szó, ami egyszerűségénél fogva csodás ízeket kínál. Olyasmi az íze, mint egy bon bon meggyes csokoládénak.
Hozzávalók (4 adaghoz):
80 g (2 zacskó) csokis pudingpor
kb. 0,5 l tej
egy marék kókuszreszelék
cukor ízlés szerint
2 ek. magozott meggy (a leve is)
2 ek. meggypálinka vagy cseresznye pálinka
díszítésnek menta és narancshéj
Elkészítés:
1. Egy lábosban felforraljuk a tejet. Közben a pudingport egy keverőtálba öntjük, és kevés tejet hozzáadva habverővel csomómentesre keverjük.
2. Ha a tej felforrt, akkor beleöntjük a pudingkeveréket. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot. Folyamatosan kevergetjük, mert könnyen le tud égni az alja.
3. Végül beletesszük a kókuszreszeléket, a meggyet, egy kevés meggylevet és a meggypálinkát is. Ha felforrt, akkor kész van.
4. A pudingot kihűtjük és mentalevéllel, valamint narancshéjjal díszítjük. (A narancshéj díszítést burgonyahámozó segítségével készítjük el.)