Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel
Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel
Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel
Konyha:keleti
Fő kategória:szárnyas ételek
Étkezés:ebéd
Alkalom:karácsony, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:laktózmentes, tejmentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Kókuszos friss morzsában sült jércemell gyümölcsraguval és párolt rizzsel

Egy igazán keleti ízvilágú ételt varázsolhatunk az asztalunkra ezzel a recepttel. Az édeskés gyümölcsragu kitűnően kiegészíti a fűszeres csirkemellet.

 

Hozzávalók (4 személyre)

700 g jércemell

őrölt fekete bors

2 db tojás

100 g liszt

150 g szikkadt fehér kenyér a morzsának

100 g kókusz-reszelék

párolt rizs köret

a gyümölcsraguhoz:

bármilyen gyümölcs (itt most 1 db alma, 1 db narancs és 1 db körte volt, de tehetünk bele szőlőt vagy banánt is)

2 csipet őrölt fahéj

6 ek. méz

1 dl fehér bor (lehetőleg édes, de olaszrizlinggel is nagyon finom)


Elkészítés

1. A gyümölcsraguval kezdjük. A gyümölcsöket megtisztítás után 1 cm-es kockákra vágjuk. Ha narancsot használunk, akkor a két végét vágjuk le, majd oldalról is vágjuk le a héját, úgy hogy ne maradjon rajta fehér rész. Ezután a hártyák közül vágjuk ki a narancshúst. Az így kapott narancs filét kockázzuk fel. A hártyákban maradt narancslevet pedig nyomkodjuk ki egy tálba és használjuk fel a gyümölcsraguhoz. A felkockázott almát citromlével locsoljuk meg.

Egy kisebb lábosban habzásig hevítjük a kb. 6 ek. mézet. Majd beletesszük a gyümölcsöket és a gyümölcslevet is (narancs és citromlé). Megszórjuk fahéjjal, átkeverjük, majd felöntjük a borral. Felére elforraljuk a levét. Rövid ideig állni hagyjuk, így egy picit sűrűbb lesz.

2. A jércét előkészítjük, vékony szeleteket vágunk belőle, klopfoljuk és besózzuk, őrölt borssal megszórjuk.

3. A szikkadt kenyér héját levágjuk és a belső részét a sajtreszelő legnagyobb lyukán lereszeljük (és már kész is a panko morzsa házilag). Ezt összekeverjük kókuszreszelékkel fele-fele arányban.

A húst előbb lisztbe, majd felvert sózott tojásba végül a kókuszos morzsában forgatjuk meg.

Bő, forró olajban kisütjük (olajsütő 170 C fok- kb. 10 perc) majd lecsepegtetjük.

Párolt rizzsel tálaljuk.