Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Medvehagyma-krémleves ropogósra sült sonkával

Medvehagyma-krémleves ropogósra sült sonkával
Medvehagyma-krémleves ropogósra sült sonkával
Fő kategória:levesek
Konyha:magyar
Étkezés:ebéd
Szezon:tavaszi
Alkalom:húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési idő:max. 30 perc
Elkészítési nehézség:könnyű
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, tojásmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Medvehagyma-krémleves ropogósra sült sonkával

Vágykeltő leves, ami erőt ad és gyógyít is

Ez a leves erőt ad és gyógyít. Különleges, finom ízével pedig garantáltan feldobja a napodat. Tedd próbára te is!

Mit kell tudni a medvehagymáról?

A medvehagyma hatalmas gyógyító erővel bír. Tisztítja, méregteleníti gyomrot, a beleket és a vért is. A medvehagyma többek között jó a magas vérnyomás ellen, enyhíti a fejfájást, tisztítja a húgyhólyagot és a vesét, enyhíti a női panaszokat, és jó a reumára is. Ezek mellet pedig még vágykeltő hatású is.


Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 csomó medvehagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 4 közepes méretű burgonya
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 csipet őrölt fehérbors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • víz vagy zöldségalaplé

levesbetét: kenyér, olívaolaj, fekete-erdei füstölt sonka


Elkészítés:

1. A medvehagymát megmossuk, szárát lecsípjük és apróra vágjuk. A fokhagymát szintén felaprítjuk. A burgonyát kisebb kockákra vágjuk.

2. Forró olívaolajon 1-2 másodpercig melegítjük az aprított fokhagymát (épp csak addig, hogy elkezdjen pirulni), majd hozzáadjuk a kockázott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk és kevés őrölt szerecsendióval ízesítjük. Kevergetve pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a medvehagymát. (Tegyünk félre belőle egy keveset a tálaláshoz.) Ezzel is átkeverjük és rövid ideig egyben pároljuk a burgonyával.

Felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével és puhára főzzük a hozzávalókat.

3. Ha a burgonya teljesen megpuhult, akkor botmixerrel pürésítjük a levest. Főzőtejszínt adunk hozzá és egyszer átforraljuk.

4. Pirított kenyérkockákat és ropogósra sütött sonkát kínáljunk hozzá. Ehhez a kenyeret kb. 1 cm-es kockákra vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük. Meglocsoljuk olívaolajjal és sütőben ropogósra sütjük. A sonkaszeleteket is a sütőpapíron sütjük meg, olaj nélkül. Miután ropogósra sültek, összetördeljük és így szórjuk a forró levesbe. A kenyérkockával és a friss medvehagymával együtt tökéletes ropogtatni való lesz!