Fő kategória: | előételek, vendégvárók |
Étkezés: | reggeli, uzsonna |
Szezon: | tavaszi |
Alkalom: | húsvét |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 60 perc |
Speciális összetevő: | húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes |
Népszerű témák: | fogyókúrás ételek, muffin |
Árszint: | közepes árkategóriájú hozzávalók |
Medvehagymás- sajtkrémes muffin (alakbarát)
Már régóta ki szerettem volna próbálni valamilyen sós muffint. Most, hogy volt egy kevés medvehagyma a konyhámban nagy volt a kísértés, hogy medvehagymás pogácsát készítsek, de akkor eszembe jutott, hogy itt az idő arra, hogy adjak egy esélyt a sós muffin-nak is. Nem is gondoltam, hogy ilyen finom lesz. Ráadásul csak 59 kalória egy darab. Széles körben tesztelve is megállta a helyét ez a kis tavaszi muffin. Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók (22 db-hoz):
150 g zabpehelyliszt
100 g fehér tönkölybúzaliszt
6 g sütőpor
1 tk. só
1 csipet eritrit
150 g tejföl (12%-os)
100 g tejszínes sajtkrém
2 db tojás
2 ek. olívaolaj
100 ml zsírszegény tej
½ csokor medvehagyma
Elkészítés:
1. Egy tálban összekeverjük a liszteket a sütőporral és a sóval.
2. Hozzáadjuk az erititet, a tejfölt, a sajtkrémet, a 2 egész tojást és az olajat. Alaposan átkeverjük, és a tejjel hígítjuk. A tésztának majdnem folyósnak kell lennie, ettől lesz finom omlós a muffin tészta. Úgy keverjük át az egész masszát, hogy keletkezzenek benne légbuborékok is (nem kell hozzá habverő, egy kanállal is megoldható).
3. A medvehagyma szárát levágjuk, a leveleket megmossuk és finomra aprítjuk. Belekeverjük a masszába.
4. Szilikon muffin formába egy púpozott evőkanálnyi masszát teszünk és előmelegített sütőben 200 C fokon, alsó és felső sütésen kb. 30 percig sütjük.
Kiváló tízórai lehet, de kenyér helyett is megállja a helyét például egy paradicsomos tonhalsalátával. Recept itt.
1 darab (26 g) tartalmaz:
Energia: 59 kcal
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 3 g