Konyha: | mediterrán |
Fő kategória: | tészták |
Étkezés: | ebéd, vacsora |
Alkalom: | húsvét, grill party, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | min. 120 perc |
Speciális összetevő: | húsmentes |
Népszerű témák: | szilveszteri buli receptek |
Árszint: | olcsó hozzávalók |
Olasz tésztasaláta
Kedvenc tésztasalátám. Hidegtálra, vacsorára, grillezéshez, vagy csak azért, mert nagyon finom, és aki egyszer megkóstolta, nem bírja abbahagyni.
Hozzávalók (6-8 személyre):
1 zacskó (500 g) színes orsó tészta
1 db póréhagyma
2 zacskó (200 g) mozzarella mini
2 marék koktélparadicsom
ízlés szerint olajbogyó
só
olívaolaj
az öntethez:
2 dl víz
1 ek. cukor
1 tk. só
1 ek. ecet
1 csomó petrezselyemzöld
1 csomó friss bazsalikom levél
1 csipet őrölt fehér bors
olívaolaj
Elkészítés:
1. A tésztát sós vízben megfőzzük (al dente). Megsózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és elkeverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
2. A póréhagymát, a koktélparadicsomot, a sajtot apróra daraboljuk és a kihűlt tésztához keverjük az olajbogyóval együtt.
3. Egy tálban az ecetet elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, elkeverjük és sóval ízesítjük. Hozzákeverjük a borsot, az olívaolajat, a finomra vágott petrezselymet és bazsalikom leveleket.
Ezt az öntetet alaposan elkeverjük a tésztával, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.