Konyha: | mediterrán |
Fő kategória: | szárnyas ételek |
Étkezés: | ebéd |
Szezon: | tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 30 perc |
Speciális összetevő: | fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes |
Népszerű témák: | fogyókúrás ételek, testépítős ételek |
Árszint: | közepes árkategóriájú hozzávalók |
Oregánós-fokhagymás csirkemell petrezselymes jázmin rizzsel (alakbarát)
Alakukunk formálásra ideális választás a rizs és a magas fehérjetartalmú csirkemell fogyasztása. A testépítők étrendjében naponta több adagban is szerepel. Ahhoz, hogy ne unjunk rá hamar, érdemes fűszerekkel változatossá tenni. Az oregánóval és a fokhagymaával mediterrán jelleget adhatunk ennek a finom, diétás ebédnek.
Hozzávalók (3 adag)
- 300 g csirkemell filé
- 1 ek. olívaolaj
- ½ csomag sültcsirke fűszersó
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 2 csipet morzsolt oregánó
- 3 db fokhagyma
- 2 dl víz
Köret
- 3 adag párolt jázmin rizs
- saláta, paradicsom, uborka
Elkészítés
1. A csirkemell filét megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy tálba, befűszerezzük és olívaolajjal meglocsoljuk. Alaposan elkeverjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
2. Tapadásmentes serpenyőben kevergetés mellett lepirítjuk a befűszerezett húst, majd felöntjük 1 dl vízzel, és lefedjük. Ezt még egyszer megismételjük. Ha már puha a hús, akkor felaprított fokhagymával megszórjuk és pár percig tovább pároljuk még.
Friss petrezselyemmel elkevert jázmin rizzsel és sok zöldséggel fogyasztjuk.
1 adag csirkemell 40 g rizzsel tartalmaz:
Energia: 288 kcal
Fehérje: 28 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 5 g