Konyha: | magyar |
Fő kategória: | sertés ételek |
Étkezés: | ebéd |
Szezon: | szezonfüggetlen |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 60 perc |
Speciális összetevő: | fehér cukor mentes, laktózmentes, tejmentes |
Árszint: | olcsó hozzávalók |
Paprikás krumpli gazdagon
Könnyen elkészíthető laktató étel a hétköznapokra, mely uborkasalátával az igazi.
Hozzávalók (4 személyre)
8 db burgonya
kolozsvári füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db tv paprika
1 db paradicsom
kolbász és virsli ízlés szerint
só
fűszerpaprika
őrölt köménymag
őrölt feketebors
majoránna
víz
Elkészítés
1. A kockára vágott szalonnát megpirítjuk. Rátesszük az apróra vágott vöröshagymát. Rövid ideig dinszteljük, majd tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a megtisztított, hasábokra vágott burgonyát és kevés vízzel felöntjük.
2. Teszünk bele sót, borsot, őrölt köménymagot, kockázott paprikát és paradicsomot, kolbászt és a vége felé majoránnát. A burgonya puhulásáig főzzük. Az utolsó 5 percben tegyük hozzá a darabolt virslit és a zúzott fokhagymát is.
Az étel így is laktató lesz, de tehetünk még hozzá nokedlit is. A nokedlit külön megfőztem és még a virsli hozzáadása előtt kevertem a krumplihoz.
Aki csípősebben szereti, tegyen bele Erős Pistát vagy erős paprikát is!