Konyha: | mediterrán |
Fő kategória: | sertés ételek |
Étkezés: | ebéd, vacsora |
Elkészítési idő: | max. 60 perc |
Speciális összetevő: | fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes |
Népszerű témák: | testépítős ételek, fogyókúrás ételek |
Árszint: | közepes árkategóriájú hozzávalók |
Rakott cukkini bolognai mártással
A házilag készített bolognai mártás teszi igazán különlegessé ezt az olaszos ízvilgú, szénhidrát-csökkentett ételt. Próbáljátok ki!
Hozzávalók (2 adag)
- 150 g darált sertéslapocka
- 1 nagyobb darab cukkini
- 200 g Happy-Frucht dobozos paradicsompüré
- ½ vöröshagyma
- 2 db fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- oregánó
- bazsalikom
- 1 tk. olívaolaj
- 35 g zsírszegény sajt
Elkészítés
1. A vöröshagymát finomra vágjuk és az olívaolajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Fedő nélkül lepirítjuk a húst.
2. Amíg a hús pirul, addig egy másik lábosa beleöntjük a paradicsompürét, melyet fűszerezzünk sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval és aprított fokhagymával. Az egészet összeforraljuk, majd a lepirított húsra öntjük. Elkeverjük és rövid ideig együtt főzzük.
3. Közben a cukkini két végét levágjuk, megmossuk és hosszában vékony szeleteket vágunk belőle.
4. Az elkészült bolognai mártás egyik felét egy hőálló tálba önjük. Rátesszük a cukkini szeletek felét, majd leöntjük a bolognai mártás másik felével, melyet beterítünk a maradék cukkinivel. A tetejére sajtot szórunk és 200 C fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
1 adag tartalmaz
Energia: 300 kcal
Fehérje: 22 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 18 g