Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Rakott cukkini bolognai mártással

Rakott cukkini bolognai mártással
Rakott cukkini bolognai mártással
Rakott cukkini bolognai mártással
Konyha:mediterrán
Fő kategória:sertés ételek
Étkezés:ebéd, vacsora
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes
Népszerű témák:testépítős ételek, fogyókúrás ételek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Rakott cukkini bolognai mártással

A házilag készített bolognai mártás teszi igazán különlegessé ezt az olaszos ízvilgú, szénhidrát-csökkentett ételt. Próbáljátok ki!

 Hozzávalók (2 adag)

  • 150 g darált sertéslapocka
  • 1 nagyobb darab cukkini
  • 200 g Happy-Frucht dobozos paradicsompüré
  • ½ vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 1 tk. olívaolaj
  • 35 g zsírszegény sajt

 Elkészítés

1.  A vöröshagymát finomra vágjuk és az olívaolajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Fedő nélkül lepirítjuk a húst.

2. Amíg a hús pirul, addig egy másik lábosa beleöntjük a paradicsompürét, melyet fűszerezzünk sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval és aprított fokhagymával. Az egészet összeforraljuk, majd a lepirított húsra öntjük. Elkeverjük és rövid ideig együtt főzzük.

3. Közben a cukkini két végét levágjuk, megmossuk és hosszában vékony szeleteket vágunk belőle.

4. Az elkészült bolognai mártás egyik felét egy hőálló tálba önjük. Rátesszük a cukkini szeletek felét, majd leöntjük a bolognai mártás másik felével, melyet beterítünk a maradék cukkinivel. A tetejére sajtot szórunk és 200 C fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

 

1 adag tartalmaz

Energia: 300 kcal

Fehérje: 22 g

Szénhidrát: 11 g

Zsír: 18 g

Mentés