Rita Fitnesz Receptjei

diétás receptek fogyni vágyóknak, egészségesen táplálkozóknak

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel
Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel
Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:őszi, téli
Alkalom:Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes, fehér cukor mentes
Népszerű témák:fogyókúrás ételek, street food ételek, testépítős ételek
Árszint:olcsó hozzávalók

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel

Aki eddig nem kedvelte a sütőtököt, biztos, hogy ettől a levestől megváltozik a véleménye. Kitűnő ünnepi alkalmakra is.

 Hozzávalók (3-4 személyre)

  • ½ sütőtök (kb. 300 g)
  • frissen őrölt tengeri só
  • 2 rozmaringág
  • 1 tk. őrölt chili por
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 ek. tökmagolaj
  • ½ vöröshagyma
  • zöldségalaplé
  • 80 g édesköménygumó 

Elkészítés

1. A sütőtököt meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, és apró kockákra vágjuk. A kockákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sózzuk, őrölt chili port szórunk rá, és tökmagolajjal meglocsoljuk. Rátesszük a rozmaringágat és az egészet alaposan átkeverjük. 200 C fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezalatt a sütőtök krémes állagú lesz és egy kicsit meg is pirul.

2. Egy lábosban kevés olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megsütött tököt és egy kevés tökmagolajjal együtt rövid ideig pirítjuk.

3. Felöntjük forró zöldségalaplével és kb. 10 percig főzzük. Ezután turmixgépben turmixszoljuk.

4. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy tálba kiöntjük. Félretesszük. A serpenyőben kevés olívaolajat öntünk és beletesszük a felszeletelt édesköményt. Sózzuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Forrón tálaljuk az édesköménnyel, tökmaggal megszórva és tökmagolajjal meglocsolva.