Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel

Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel
Konyha:magyar
Fő kategória:sertés ételek
Étkezés:ebéd
Szezon:őszi, téli
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, tojásmentes
Népszerű témák:főzelék
Árszint:olcsó hozzávalók

Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel

Egy egyszerű, kiadós főzelék a hidegebb napokra.


Hozzávalók (4 személyre)

A főzelékhez:

500 g hántolt feles, száraz sárgaborsó

3 db babérlevél

2 evőkanál sertészsír

3 evőkanál liszt

4 gerezd fokhagyma

őrölt feketebors

víz

1,5 dl tej

 

A virsli pörkölthöz:

3 db vöröshagyma

4 db paradicsom

3 db paprika

15 dkg füstölt kenyérszalonna

0,5 kg virsli

2 evőkanál fűszerpaprika

őrölt fekete bors

őrölt köménymag

morzsolt majoránna

víz

Elkészítés

1. A sárgaborsót megmossuk és átválogatjuk, majd sós vízben babérlevéllel feltesszük főzni.

A rántáshoz zsírt forrósítunk. Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és zsemleszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Hagyjuk kihűlni.

2. Ha a sárgaborsó megpuhult, akkor hozzáöntjük a rántást. Őrölt fekete borssal ízesítjük és tehetnünk bele még fokhagymát is. Tej hozzáadásával beállítjuk a főzelék sűrűségét. A rántással készre forraljuk.

A főzeléket botmixerrel pürésíthetjük is.

3. A pörkölt elkészítéséhez először a szalonnát megpirítjuk. Ha kész, kivesszük egy szűrőkanál segítségével és a visszamaradt zsírban finomra vágott hagymát dinsztelünk. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymagot teszünk bele és egyszer felforraljuk.

4. Beletesszük az apró kockára vágott paprikát, és úgy főzzük, hogy a folyadék elpárologjon róla. Ekkor öntsük fel egy kevés vízzel. Ezt többször ismételjük meg, majd adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot és ezzel is pirítsuk le, majd öntsük fel vízzel. Ha már a paprika és a paradicsom is kellően megfőtt, akkor tegyük vissza bele a sült szalonnát. Szórjuk meg majoránnával és adjuk hozzá a felkarikázott virslit. Néhány perc múlva kész.