Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti

Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti
Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti
Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti
Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti
Konyha:mediterrán
Fő kategória:tészták
Étkezés:ebéd
Szezon:tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom:húsvét
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes
Népszerű témák:villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Spagetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti

Ez tipikusan egy olyan tészta, melyet a hűtőben lévő maradékok ihlettek. Ha nincs pármai sonkánk, akkor  helyettesíthetjük másfajta sonkával is.

 Hozzávalók (2 személyre)

  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 db gomba
  • 1-1,5 dl főzőtejszín
  • friss fűszernövények (pl: zsálya, kakukkfű, rozmaring, vagy ami van)
  • 5-6 szelet pármai sonka
  • olívaolaj
  • spagetti
  • só, őrölt fekete bors
  • szárított oregánó, bazsalikom

 Elkészítés

1. A tésztát sós vízben megfőzöm (al dente legyen). Lecsepegtettem és félreteszem.

2. Egy serpenyőben forró olívaolajon (ne spóroljunk az olajjal) megpirítom a vékony szeletekre vágott fokhagymát, sonkát és friss fűszernövényeket is (egyben, szárastól). Ha már kissé megpirultak, akkor kiveszem a fűszernövényeket és félreteszem. Mehet sonkához a szeletekre vágott gomba is. Sózzuk. Amikor már a gomba is megpirult, akkor megszórom az apróra vágott petrezselyemmel és ezzel is pirítom egy kicsit, hogy összeessen a petrezselyem.

3. Felöntöm a tejszínnel, amihez egy tálkában már hozzáverem a borsot és a többi szárított fűszert. A tejszínt mártás sűrűségűre redukálom (elfőzöm a levét).

4. Végül a mártásba beleforgatom a kifőzött tésztát.

Tálalás: a megpirított fűszernövényeket apróra vágom, vagy ha elég sokáig sütöttem őket, akkor rá is tudom morzsolni a tészta tetejére.

Lehet tenni rá reszelt sajtot is, de nekem nem hiányzott hozzá semmi sem. Na jó, talán egy pohárka fehérbor.