Fő kategória: | desszertek |
Étkezés: | uzsonna |
Szezon: | őszi, téli |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 30 perc |
Speciális összetevő: | tojásmentes, húsmentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes |
Népszerű témák: | fogyókúrás ételek, diétás nassolnivaló, villámgyors receptek elfoglalt embereknek |
Árszint: | olcsó hozzávalók |
Illatos, forró sült alma az ősz kincseivel
Hozzávalók (3 adag)
- 3 db alma
- 2 ek. méz
- 1 tk. vaj
- őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
- őrölt kardamom
- 2 marék dió
- 2 marék szőlő
Elkészítés
1. A diót durvára vágjuk, a szőlőszemeket félbe és ki is magozzuk.
2. Az alma felső részét levágjuk. Kiszedjük a magházat és egy karalábévájó vagy egy kiskanál segítségével az alma belső részét egy tálba kanalazzuk.
3. A kikanalazott almához hozzákeverjük a mézet, a vajat és a fűszereket, majd összemelegítjük az egészet, hogy a vaj és a méz is felolvadjon.
Ezt turmixgépben vagy aprítógépben pépesítjük. Hozzákeverjük a kimagozott szőlő felét, de ezt már nem turmixoljuk, csak összekeverjük.
4. Az előkészített almákat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megszórjuk őrölt fahéjjal és meglocsoljuk egy kevés mézzel. Belekanalazzuk az almás pépet és a tetejét megszórjuk a felaprított dióval. Az almák köré szórjuk a maradék szőlőt.
200 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.