• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt
Konyha:magyar
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:téli, szezonfüggetlen
Alkalom:vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, Valentin-nap
Elkészítési nehézség:közepes
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:húsmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt

Egy egyszerű krémlevest könnyen ünnepivé tudunk varázsolni, ha sütünk rá egy ropogós tésztafedőt.

 Hozzávalók (4 személyre)

  • 50 g vaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 30 g póréhagyma
  • 300 g csiperkegomba
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • őrölt fehér bors
  • szárított tárkony
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 250 ml főzőtejszín
  • 30 g finomliszt

a tésztafedőhöz:

  • 500 g leveles tészta
  • 1 db tojás
  • liszt

Elkészítés

1.  A vöröshagymát, a póréhagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A gombát felkockázzuk, de 2 darabot szeleteljünk fel és tegyük félre.

2. A vajat felforrósítjuk és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott vöröshagymát és a póréhagymát.

2. Hozzáadjuk a felkockázott gombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal. Addig főzzük, amíg elpárolog róla az összes folyadék. Ezután hozzáadjuk a petrezselyem felét és a lisztet. A lisztet lepirítjuk, majd felöntjük a forró alaplével. Csomómentesre elkeverjük. Felforraljuk és hozzáadjuk a tejszínt. Botmixerrel krémes állagúra turmixszoljuk. Hozzáadjuk a maradék petrezselymet és átforraljuk a levest.

3. Az elején félretett gombát serpenyőben kevés vajon megpirítjuk. Sózzuk. Hozzáadjuk az elkészült leveshez.

4. A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. Előveszünk egy olyan tányért, melyet be lehet tenni a sütőbe (cserépedény). Rátesszük a tésztára és körbevágjuk vele a tésztát. A kivágott kört nyújtófával tovább szélesítjük, hogy rá tudjuk hajtogatni a leveses tálra.

A tálba szedünk a levesből, és ráillesszük a tésztát. Két oldalt húzzuk szorosra a tésztát, majd kenjük le felvert tojással. A maradék tésztából szúrjunk ki formákat (pl.: csillag, szív) és díszítsük vele a beborított tányért. Az így elkészített tányért előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük és 200 C fokon 10-12 percig sütjük.

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!