Rita Fitnesz Receptjei

diétás receptek fogyni vágyóknak, egészségesen táplálkozóknak

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Tejfölös gombaleves vajas galuskával

Tejfölös gombaleves vajas galuskával
Tejfölös gombaleves vajas galuskával
Árszint:olcsó hozzávalók

Tejfölös gombaleves vajas galuskával

Ha egy gyorsan elkészíthető, de tartalmas levesre vágyunk, akkor tökéletes választás a tejfölös gombaleves vajas galuskával.

 Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 db vöröshagyma
  • 8 db csiperkegomba
  • étolaj
  • 1 kk. finomliszt
  • őrölt fehér bors
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 3 dl tejföl
  • víz vagy zöldségalaplé

A vajas galuskához:

  • 3 ek. liszt
  • 1 db tojás
  • 2 ek. vaj

 Elkészítés

1.  A gombát felszeleteljük, a hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk.

2. Étolajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és erős tűzön pirítjuk. Megsózzuk, hogy hamarabb kiengedje a levét. Megszórjuk őrölt fehér borssal és a petrezselyemzölddel. Amikor teljesen elpárolgott a leve, akkor liszttel megszórjuk és rövid ideig tovább pirítjuk.

3. Felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével. Sóval, borssal ízesítjük és átforraljuk a levest.

4. Egy keverőtálba tesszük a tejfölt és a forró levesből lassan hozzáadagolunk folyamatos kevergetés mellett 4-5 merőkanállal. Ezt a keveréket visszaöntjük a forrásban lévő leveshez és ismét átforraljuk, majd vajas galuskát főzünk bele.

Vajas galuska készítése

A vajat egy tálban felmelegítjük. Az olvadt vajhoz adjuk a tojás sárgáját. Jól elkeverjük, vigyázva, hogy ne csapódjon ki a tojás a meleg vajtól.

Sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és hozzáadagoljuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Jól összekeverjük, és galuskaszaggatóval a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.