Konyha: | mediterrán |
Fő kategória: | tészták |
Szezon: | tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen |
Elkészítési idő: | max. 15 perc |
Speciális összetevő: | húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes |
Népszerű témák: | fogyókúrás ételek, villámgyors receptek elfoglalt embereknek |
Árszint: | olcsó hozzávalók |
Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával
Nemzeti ünnepre egy villámgyors, nemzeti színű recept
Az olaszok az év minden napjára tudnak egy jó tészta receptet. Ez most már lassan nálam is így lesz. Ezt a receptet október 23-ára ajánlom. Nem azért, mert annyira magyaros lenne, hanem azért, mert nagyon gyorsan és egyszerűen elkészül és így a hosszú hétvégén bőven marad időnk pihenni.


Hozzávalók (2 adag)
- 2 adag penne tészta
- 1 db cukkini
- 2 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 4 ek. paradicsompüré (nálam Happy Frucht)
- 1 ek. olívaolaj
- 6 db mini mozzarella
- só
- őrölt fekete bors
- szárított, morzsolt bazsalikom
Elkészítés
1. Egy kisebb lábosban sós vizet forralunk és al dentére főzzük benne a tésztát, majd leszűrjük és félretesszük.
2. A lábosból kiöntjük a vizet, megtöröljük egy papírtörlővel, majd felforrósítjuk benne az olívaolajat. Rátesszük a finomra vágott hagymát, pár percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük, és lefedve puhára pároljuk.
3. Ha már puha a cukkini, akkor hozzáöntjük a paradicsompürét és a felkockázott friss paradicsomot is. Ezt csak átforrósítjuk és már kész is.
A kifőzött tésztát keverjük a cukkinis raguhoz, öntsük ki tányérba, és tegyünk a tetejére félbe vágott mini mozzarella golyókat.