Konyha: | magyar |
Fő kategória: | levesek |
Étkezés: | ebéd |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 30 perc |
Speciális összetevő: | fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, tojásmentes, húsmentes |
Népszerű témák: | street food ételek, testépítős ételek, fogyókúrás ételek |
Árszint: | olcsó hozzávalók |
Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát)
A forró krémleves nagyon jól tud esni a hideg időkben. A zöldhagymával igazán frissítő, energetizáló levest kapunk.
Hozzávalók (3-4 személyre)
- 500 g csiperkegomba
- 2 db újhagyma
- 1 ek. vaj
- 1 ek. zabpehelyliszt
- só
- őrölt fehér bors
- zöldségalaplé
- 1,5 dl 10%-os főzőtejszín
- 1 csomó metélőhagyma
a tálaláshoz: teljes kiőrlésű kenyér és karikára vágott újhagyma
Elkészítés
1. A gombát megtisztítjuk és lereszeljük a sajtreszelő kisebbik lyukán.
2. A vajat felforrósítjuk és megdinszteljük rajta a tisztított, karikára vágott újhagymát.
3.Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és elpárologtatjuk róla az összes vizet. Ezután megszórjuk a zabpehelyliszttel, rövid ideig pirítjuk, végül hideg alaplével felöntjük. Elkeverjük és kiforraljuk.
4. Ezután botmixerrel pépesítjük az egészet. Hozzáadjuk a tejszínt és ezzel is átforraljuk. A legvégén finomra vágott metélőhagymával is megszórjuk.
Pirított kenyérkockákkal és karikára vágott újhagymával tálaljuk.