• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Zöldborsó krémleves daragaluskával

Zöldborsó krémleves daragaluskával
Zöldborsó krémleves daragaluskával
Zöldborsó krémleves daragaluskával
Konyha:magyar
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:tavaszi, szezonfüggetlen
Alkalom:karácsony, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Árszint:olcsó hozzávalók

Zöldborsó krémleves daragaluskával

Egy igazán könnyű és különleges leves.


Hozzávalók (3 személyre):

250 g zöldborsó

400 ml víz vagy zöldségalaplé

1 ek. cukor

100 ml tejszín

2 ek. vaj

1/2 csomó petrezselyem

 

a daragaluskához

50 g étolaj

100 g búzadara

őrölt fekete bors

petrezselyemzöld

1 db tojás

 

Elkészítés:

1. Egy lábosban vajat forrósítunk. Hozzáadjuk a borsót, majd cukorral és sóval megszórjuk. Finomra vágott petrezselymet adunk még hozzá és rövid ideig pirítjuk.

2. Felöntjük meleg vízzel vagy alaplével és puhára főzzük benne a borsót. Félidőben vegyünk ki belőle egy kevés borsót, melyet később majd roppanósan, pépesítés nélkül teszünk vissza a levesbe.

3. Egy szűrőkanállal vegyük ki a többi borsót is a levesből. Kevés lé hozzáadásával botmixszerrel vagy turmixgépben pépesítjük. A pépet átszűrjük és visszaöntjük a lábosba. Tejszínt adunk hozzá és átforraljuk.

Végül visszatesszük a kivett zöldborsókat. Forrón, daragaluskával tálaljuk.

A daragaluska elkészítése:

1. A tojást felverjük, hozzáadjuk a kimért olajat és alaposan elkeverjük. Itt fűszerezzük is, (só, bors, petrezselyemzöld) mert könnyebb elkeverni.

Hozzáadjuk a kimért búzadarát. Jól összekeverjük és fél órára hűtőbe tesszük.

2. Addig sós vizet forralunk. Két teáskanál segítségével galuskaformákat csinálunk és a forrásban lévő vízbe tesszük.

A lábost meg kell mozgatni, mert leragad az aljára. 5 percig forrásban lévő vízben főzzük, utána kb. 25 percig gyöngyözve. Ha kész, egy szűrőkanállal kivesszük és lecsepegtetjük.

 

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!