Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Czakó Mariann (Mariannkonyha) : Szedres - zabkásakrémes torta

2016.02.25.

Czakó Mariann (Mariannkonyha) : Szedres - zabkásakrémes torta

Czakó Mariann a Mariannkonyha blog írója küldte be ezt a receptet.

,,Családomban, Anyukám kapcsán érintett vagyok a cukorbetegségben, ezért folyamatosan kísérletezek az édességek, sütemények diabetikus elkészítésében.

Igyekeztem minél egészségesebb összetevőkből, és minél alacsonyabb kalória- és szénhidráttartalmú tortát elkészíteni. Nincs a receptemben sem finomított cukor, sem liszt, sem hozzáadott zsiradék, csak ami a tejszínben illetve a kókusztejben van. Így nemcsak a cukorbetegek, de a lisztérzékenyek is fogyaszthatják.”

Hozzávalók:

Kakaós laphoz :

6 db tojás

80 g Xilit (nyírfacukor)

50 g cukrozatlan kakaópor (jó minőségű Holland)

1 kk. szódabikarbóna

csipet só

 

Krémhez:

500 ml kókusztej

80 g apró szemű zabpehely

80 g Xilit

1 vaníliarúd kikapart belseje

20 g kókuszreszelék

250 ml tejszín

1 csom. zselatinfix

250 g friss szeder

citromfű levél (díszítéshez)


Elkészítés:

1. A tojások sárgáját habosra keverjük a nyírfacukorral.

2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.

3. A kakaóporban elkeverjük a szódabikarbónát és hozzákeverjük a sárgájás krémhez, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.

Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában kb. 20 perc alatt készre (tűpróbáig) sütjük.

Krém:

4. A kókusztejet a nyírfacukorral a vaníliával feltesszük forrni, majd tűzről levéve belekeverjük a zabpelyhet, kókuszreszeléket, és lefedve 15 percre félretesszük.

5. A tejszínből a habfixálóval kemény habot verünk, és a jól megduzzadt és kihűlt zabkásához keverjük.

6. A tortalap aljáról lehúzzuk a sütőpapírt, és visszatesszük a kapcsos formába.

7. A krémet elfelezzük, egyik felét rákenjük a tortalapra, kirakjuk friss szederrel  félreteszünk belőle a tetejére díszítésnek), majd rákenjük a krém másik felét.

 

Hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen, és majd utána díszítjük ki a tetejét, szederrel, citromfű levélkékkel.

 

A teljes torta energia- és szénhidráttartalma:2029 kcal

159 CH

 

Egy szelet :

~ 169 kcal

~ 13CH

 

Jó étvágyat hozzá ! :-)

Az eredeti receptet itt találjátok.

Czakó Mariann

Mariannkonyha

 

Ez a recept versenyzik a ”Tudatosan táplálkozom” Receptverseny bloggereknek és életmódváltóknak című receptversenyen.

Ha tetszik, akkor szavazz rá és oszd meg facebookon. Egy szavazat = 1 facebook LIKE

A nyertes az lesz, akinek a receptje a legtöbb LIKE-ot kapja a blogomon 2016. március 27-ig.

Te is indulnál a versenyen? Itt találod a versenykiírást.

Nézd meg, hogy a többi versenyző mit küldött be.

vissza

Hozzászólások