Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Lelkesdiétázó:Citromtorta gránátalmával Adventre

2016.02.13.

Lelkesdiétázó:Citromtorta gránátalmával Adventre

,,Tortát minden napra! A sárga és piros színekben pompázó torta nekem annyira vidám, hogy akár színterápiának is bejönne."

A receptet a Lelkesdiétázó küldte be.

,,Főzni a szeretteimnek, a barátoknak, hozzávalókat válogatni a polcokról, recepteket bújni újabb és újabb inspirációért, kipróbálni, alkotni, fejleszteni és mindezt megírni. Minél egészségesebbet és bárki számára fogyaszthatót adni. Ez a lelkesdiétázó. Mindig is szerettem sütni és főzni és új dolgokat kipróbálni, és újabb kihívást jelentett 25 kilót fogyni, megtanulni a tejmentes vagy a gluténmentes étrendet és mindezt élvezhetővé tenni mindenki számára. Küldöm nektek a legnagyobb szeretettel!”

Hozzávalók (6 személyre):
80 g kókuszliszt
fél tk szódabikarbóna
csipetnyi só
5 tojás
80ml mandulatej (vagy valamilyen növényi tej)
50ml méz
1 tk vanília kivonat
6 ek citromlé (fél citrom leve)
2 tk citrom reszelt héja
100g gránátalma (egy egy átlagos gránátalma fele) plusz még a díszítéshez
kókuszsír vagy olaj a tepsi kikenéséhez (vagy sütőpapír :) )

Krém a tetejére:
kis doboz (200g) kókuszkrém (Cocomas)
fél citrom leve
2 ek méz
nagyon pici vanília

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Kenj ki kókuszzsírral egy kerek sütőformát. Keverd össze a kókuszlisztet, a szódabikarbónát és a sót.

3. Egy másik tálban keverd össze a tojást, mandula tejet, a mézet, vaníliát, citromlevet és a citrom reszeléket. Keverd össze a kókuszliszttel míg csomómentes nem lesz. Óvatosan add hozzá a gránátalma szemeket.
Süsd 20 percet (tűpróbáig).
A formában hagyd kihűlni, majd vedd ki belőle óvatosan.

4. Amíg hűl készítsd el a toppingot. Keverd a hozzávalókat egy magasabb falú tálba és habverővel keverd magas fokozaton 5 percig. Ne spórolj az idővel, mert csak ennyi idő alatt érhető el hasonló krémes habos hatás mintha tejszínhab lenne. Egy spatula segítségével kend meg a kihűlt sütemény tetejét. A krém egy kicsit több mint ami a tetejére kell így marad az oldalára vagy meg is eheted most rögtön :-) Díszítsd a félretett gránátalma szemekkel.

 

Az eredeti receptet itt találjátok meg

Lelkesdiétázó

Ez a recept versenyzik a ”Tudatosan táplálkozom” Receptverseny bloggereknek és életmódváltóknak című receptversenyen.

Ha tetszik, akkor szavazz rá és oszd meg facebookon. Egy szavazat = 1 facebook LIKE

A nyertes az lesz, akinek a receptje a legtöbb LIKE-ot kapja a blogomon 2016. március 27-ig.

Te is indulnál a versenyen? Itt találod a versenykiírást.

Nézd meg, hogy a többi versenyző mit küldött be.

vissza

Hozzászólások