2016.02.13.
,,Mindig megbeszéljük, hogy nem tartunk Valentin napot. De azért én mindig sütök valamit :-) és mindig kapok virágot :-) Ez a mézes keksz ami nagyon hasonlít a zabkekszre bevált csokis mázzal de még jobban anélkül. Utazáshoz is kiváló, ha megéhezünk, sőt tízórainak is jó suliba. Barátnőkkel teázáshoz is szuper.”
A receptet a Lelkesdiétázó küldte be.
,,Főzni a szeretteimnek, a barátoknak, hozzávalókat válogatni a polcokról, recepteket bújni újabb és újabb inspirációért, kipróbálni, alkotni, fejleszteni és mindezt megírni. Minél egészségesebbet és bárki számára fogyaszthatót adni. Ez a lelkesdiétázó. Mindig is szerettem sütni és főzni és új dolgokat kipróbálni, és újabb kihívást jelentett 25 kilót fogyni, megtanulni a tejmentes vagy a gluténmentes étrendet és mindezt élvezhetővé tenni mindenki számára. Küldöm nektek a legnagyobb szeretettel!”
Hozzávalók:
150 g zabőrlemény
300 g dió
150 g méz
4 tk. mézeskalács fűszerkeverék
30 g felmelegített folyós állagú kókuszzsír
Elkészítés:
1. A nedves és a száraz hozzávalókat külön összekeverjük, majd ha szépen kikevertük összekeverhetjük. Szilikon nyújtódeszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. Szív alakú formával szíveket szúrunk és sütőpapírral kibélelt tepsibe szaggatjuk. 2 nagy tepsi lesz belőle, ami meglepően gyorsan elfogy majd.
2. 170 fokon 10 percig sütjük. Majd kihűtjük és legalább 70%-os étcsokit olvasztunk, amit a szívek egyik oldalára kenünk. Hagyjuk megszáradni. Ha sütis dobozban tartjuk akkor napok alatt összeérik az íze de erre nem sok példa volt eddig :)
Az eredeti receptet itt találjátok meg.
Ez a recept versenyzik a ”Tudatosan táplálkozom” Receptverseny bloggereknek és életmódváltóknak című receptversenyen.
Ha tetszik, akkor szavazz rá és oszd meg facebookon. Egy szavazat = 1 facebook LIKE
A nyertes az lesz, akinek a receptje a legtöbb LIKE-ot kapja a blogomon 2016. március 27-ig.
Te is indulnál a versenyen? Itt találod a versenykiírást.
Nézd meg, hogy a többi versenyző mit küldött be.