2016.02.24.
A Cooking with fantasy blog írója Nyemecz Szandra küldte be ezt a receptet.
,,2016-os cél: kevesebb csirke, sertés, pulyka fogyasztása. El is készült egy nagyon finom, könnyű vacsora.”
Hozzávalók:
üvegtészta
kb. 15 darab rák
fél cukkini
1 répa
1 doboz főzőtejszín (250 ml) (rizstejszín, laktózmentes tejszín)
6 db koktélparadicsom
1 ek. balzsamecet
olívaolaj
fél citrom
oregánó
Elkészítés:
Rák:
A rákokat forró olívaolajban süssük addig, amíg szép rózsaszínű lesz mindkét oldaluk.
Ha elkészültek, locsoljuk meg őket balzsamecettel, 1 ek. olívaolajjal, fél citrom levével.
Adjunk hozzá koktélparadicsomokat, amiket 4 részre vágtunk.
Szósz:
Az olívaolajat melegítsük fel.
Egy répát pucoljunk meg, és krumpli hámozóval vágjunk le belőle hosszú vékony csíkokat.
Egy fél cukkinit vágjunk apró kockákra.
Tegyük az olívaolajra a zöldségeket, és közepes lángon főzzük addig, míg megpuhulnak.
Öntsük fel a tejszínnel, sózzuk, adjunk hozzá oregánót.
Picit forraljuk be.
Tészta:
Az üvegtésztát készítsük el előírás szerint. (5 perc főzés forrás után)
Az eredeti receptet itt találjátok.
Nyemecz Szandra
Ez a recept versenyzik a ”Tudatosan táplálkozom” Receptverseny bloggereknek és életmódváltóknak című receptversenyen.
Ha tetszik, akkor szavazz rá és oszd meg facebookon. Egy szavazat = 1 facebook LIKE
A nyertes az lesz, akinek a receptje a legtöbb LIKE-ot kapja a blogomon 2016. március 27-ig.
Te is indulnál a versenyen? Itt találod a versenykiírást.
Nézd meg, hogy a többi versenyző mit küldött be.