2016.02.18.

Spenótkrém leves tej-, tojás-, cukor-, gluténmentesen
Hozzávalók (4 főre):
200 g friss spenót
3 gerezd fokhagyma
kókuszzsír
3-4 db közepes krumpli
2-3 dl rizstej
cayenne-i bors
kurkuma
adalékmentes só
szerecsendió
Tálaláshoz (fényképezéshez): pirított teljes kiőrlésű kenyér kocka, vagy GM kenyérkocka
Elkészítés:
1. A spenótot forrásban lévő vízben 2 percig főzöm, szűrőben lecsepegtetem.
2. A kókuszzsírt felforrósítom, megfuttatom rajta az apróra vágott fokhagymát, hozzáadom a krumplit felengedem vízzel és puhára főzöm, hozzáadom a spenótot, sót, cayenne-i borsot, kurkumát, szerecsendiót.
3. Botmixerrel turmixolom, rizstejjel ízlés szerinti állagúra hígítom.
Tálaláskor sütőben pirított, teljes kiőrlésű kenyérkockával kínálom, illetve GM pirított kenyérkockával.
Ez a recept versenyzik a ”Tudatosan táplálkozom” Receptverseny bloggereknek és életmódváltóknak című receptversenyen.
Ha tetszik, akkor szavazz rá és oszd meg facebookon. Egy szavazat = 1 facebook LIKE
A nyertes az lesz, akinek a receptje a legtöbb LIKE-ot kapja a blogomon 2016. március 27-ig.
Te is indulnál a versenyen? Itt találod a versenykiírást.
Nézd meg, hogy a többi versenyző mit küldött be.