Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











A kényeztető, luxus reggeli tökéletes receptje: lazacos croissant avokádókrémmel, tojással

2020.12.19.

A kényeztető, luxus reggeli tökéletes receptje: lazacos croissant avokádókrémmel, tojással

Reggelizz úgy, mint egy király!

A lazac és az avokádó nem mindennapi szereplői egy átlagos konyhának, de ünnepnapokon megengedhetünk magunknak egy kis kényeztetést reggelire is.

A recepthez használt alapanyagok nemcsak szuper finomak, hanem szuper egészségesek is. Vegyük sorba, hogy melyiket, miért érdemes fogyasztani!

Avokádó: Értékes telítetlen zsírsavakban gazdag és meglepő módon ez a legmagasabb zsírtartalmú gyümölcs segít a fogyásban is, mivel olyan hatóanyagokat tartalmaz, mely csökkenti a vércukorszintet. E-vitamin tartalma erősíti a szívet, B-vitamin tartalma pedig támogatja az idegrendszert.

Lazac: Szintén zsírégető a magas fehérjetartalma miatt. A benne lévő Omega-3 zsírsavak pedig védenek a szívinfarktustól, erősítik az idegeket és ápolják a bőrt.

Tojás: Gazdag fehérje és aminosav forrás. Tele van számos vitaminnal és ásványi anyaggal, többek között tartalmaz A, B12, D és E-vitamint, folsavat, szelént és kolint. Ezek segítenek széppé és egészségessé tenni a bőrt.

A fentieket figyelembe véve ez a luxus reggeli egyaránt kényezteti a tested és a lelked is. Próbáld ki ünnepnapokon és énidős napokon! 

: lazacos croissant, avokádókrémmel, főtt tojással

 Hozzávalók (4 adag)

  • 4 db teljes kiőrlésű croissant (például Aldi)

  • 4 szelet füstölt norvég lazac (például Lidl)

  • 2 db tojás

Az avokádókrémhez (kb. 5 adag)

  • 2 db érett avokádó (minél puhább annál jobb!)

  • 1 evőkanál natúr joghurt vagy tejföl

  • 1 teáskanál olívaolaj

  • ½ lime leve

  • őrölt fekete bors

 Elkészítés

1. Az avokádót vágd ketté és a belsejét egy kanál segítségével kapard bele egy aprítóba vagy egy turmixgépbe. Sózd, borsozd és locsold meg a lime levével, olívaolajjal. Adj hozzá még egy kanál natúr joghurtot vagy tejfölt, majd turmixold krémesre. Tedd hűtőbe! (Igazából hagyni kellene állni 1-2 órát a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, de őszintén szólva én sosem tudok vele ennyit várni.)

2. Tegyél fel egy lábos hideg vizet egy pici sóval a tojásoknak. Ha felforrt, tedd bele a tojásokat egy kanál segítségével. Fedd le és alacsonyabb hőfokon 6 percig főzd. Ha elkészült, hagyd állni néhány percet hideg vízben. Ezután könnyedén le fog jönni a héja.

3. A croissantokat vágd ketté, kend meg az avokádókrémmel, tegyél rá egy szelet lazacot vagy kisebb lazac darabokat is tépkedhetsz rá, legvégül pedig pár szelet tojást tegyél rá és már fogyaszthatod is.

: lazacos croissant, avokádókrémmel, főtt tojással

Figyelj arra, hogy egy adag 473 kalória! Ha diétázol, akkor lehet, hogy csak fél adag fog beleférni reggelire! Diétás étrendet kérj itt!

 Diétás édességeket is kipróbálnál? Akkor a Fitnesz Édességek könyvem neked való. » Megnézem

1 adag

 

Energia:

473 kalória

Fehérje:

15 g

Szénhidrát:

33 g

Zsír:

32 g


Recept és ételfotók: Földi Rita

Rita Fitnesz Receptjei - Hírlevél

Fitnesz receptek és életmódtippek, hogy ne maradj le semmiről! (Nyugi, nem tömöm tele a postaládádat, havonta maximum 2 hírlevelet küldök.)

Név *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!