2020.10.02.
Indíts olaszosan a reggelt!
Sokszor kérdezik tőlem, hogy mit egyenek reggelire, ha fogyni szeretnének. Erről itt már írtam bővebben, de a lényeg továbbra is az, hogy lassú felszívódású szénhidrát legyen benne. Ehhez pedig a teljes kiőrlésű rozskenyér tökéletes választás. Bármennyire is egyszerűnek tűnik, néha az is elég, ha csak simán készítesz belőle egy finom szendvicset. Például egy ilyen rukkolás-sonkásat.
Hozzávalók (1 személyre)
2 szelet teljes kiőrlésű rozskenyér
4 szelet magas hústartalmú sonka
6 szelet uborka
1 marék rukkola
A sajtkrémhez (4 adag)
100 g ricotta
100 g natúr, író alapú zsírszegény sajtkrém (Milfina) de más zsírszegény sajtkrém is jó
só
őrölt fekete bors
1 teáskanál olívaolaj
6 friss bazsalikom levél
Elkészítés
A sajtkrém hozzávalót keverd össze egy tálban. Kend a kenyérre, majd tegyél rá egy marék rukkolát. Erre pakold a sonkát, néhány uborka szeletet majd a kenyér másik felét, amit előtte kenj meg még a sajtkrémmel.
Ha nem csak szendvics recepteket szeretnél, hanem diétás édességeket is kipróbálnál, akkor a Fitnesz Édességek könyvem neked való. » Megnézem
1 adag |
|
Energia: | 282 kalória |
Fehérje: | 19 g |
Szénhidrát: | 35 g |
Zsír: | 6 g |
Recept és ételfotók: Földi Rita