2016.04.30.

Tedd változatossá a reggelidet!
Ha szeretnéd változatossá tenni a fitnesz reggelijeidet és unod már a zabkását meg a tojásos ételeket, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a házi tonhalkrémet! Valójában ebben is van tojás, de úgy megbújik benne, hogy szinte észre sem veszed, de a háttérben támogatja a testedet az értékes fehérjével. Igazi energiabomba ez a tonhalkrém, ami ráadásul roppant egészséges is, a szívvédő Omega-3 zsírsavak miatt. Felejtsd el a készen kapható tonhalkrémeket, és próbáld ki ezt az egyszerű receptet!
Hozzávalók (3 adag)
2 db Rio Mare tonhal konzerv (olívaolajos)
3 db keményre főzött tojás
3 szál újhagyma vagy egy kisebb lilahagyma
só
őrölt fekete bors
1 evőkanál citromlé vagy lime leve
Elkészítés
1. A tojásokat főzd keményre (10 perc), majd hagyd teljesen kihűlni. Ha kihűlt, akkor vágd ketté és szedd ki a sárgáját. A fehérjét kockázd fel.
2. Az újhagymát mosd meg, és karikázd fel.
3. A tonhalat olajjal együtt tedd aprítógépbe vagy turmixgépe a tojássárgájával és a fehérje felével együtt. Keverd krémes állagúra. Öntsd ki egy keverő tálba, majd sózd, borozd és locsold meg citromlével. Add hozzá a felaprított újhagymát, és a maradék, kockákra vágott fehérjét. Keverd el egy kanállal.
4. Minimum 1 órára tedd be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Miután kivetted a hűtőből, kend teljes kiőrlésű rozskenyérre.
1 adag (60 g tk. rozskenyérrel) |
|
Energia: | 355 kalória |
Fehérje: | 18 g |
Szénhidrát: | 27 g |
Zsír: | 19 g |
Recept és ételfotók: Földi Rita