2013.11.23.

Ez egy vitaminokban gazdag saláta, melyet főként sült húsokhoz ajánlok (pl.: nyáron grillezéskor is nagy sikert arathat, de a rántott csirkecombot is igazán különlegessé teheti, mint ahogyan a csirkés gyorsétteremben is van –egyébként az íze is hasonló-) Ha light majonézt használunk, és cukor helyett édesítőszert, akkor diétánkba is beilleszthetjük.
Hozzávalók (4 személyre):
1 db közepes méretű fejes káposzta
2 db kisebb vöröshagyma
2 db közepes méretű sárgarépa
2 dl majonéz
1 dl tej
2 pohár natúr joghurt
fél citrom leve
só
2- 3 evőkanál méz vagy cukor
Elkészítés:
1. A káposztát és a répát is sajtreszelőn lereszeljük. (Ez a legfárasztóbb része.) A káposztát besózzuk és állni hagyjuk 5-10 percig.
A hagymát nagyon apró kockára vágjuk.
2. A többi hozzávalót egy nagy tálban elkeverjük. Édeskés ízűnek kell lennie, de ízlés szerint változtathatjuk a hozzávalók arányát.
3. A lereszelt káposzta levét először alaposan kinyomkodjuk, majd a káposztát a mártásba keverjük a sárgarépával együtt.
Hagyjuk állni a hűtőben legalább 3 órát.