• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Majonézes lencsesaláta sült virslivel

2013.12.31.

Majonézes lencsesaláta sült virslivel

Egy igazán magyaros ízvilágú lencsesaláta sült húsokhoz.

Hozzávalók (4 személyre):

25 dkg lencse

8 gerezd fokhagyma

olívaolaj

őrölt fekete bors

tárkonyecet vagy fehérborecet

160 g majonéz

150 g tejföl

1 csomó petrezselyemzöld

4 db füstölt virsli

1 db lilahagyma

2 db babérlevél

1 db vöröshagyma 

 

Elkészítés:

1. A lencsét megmossuk, átválogatjuk és áztatjuk (ha lehetséges 3-4 órán keresztül) hideg vízben, úgy hogy közben többször átmossuk. Így a főzési idő jelentősen lecsökken.

Új vízben feltesszük főzni sóval, babérlevéllel, félbe vágott vöröshagymával és 4 gerezd fokhagymával.

A kész lencsét kiszedjük, lecsepegtetjük.

2. Egy serpenyőben kevés olívaolajon egészben megpirítjuk a megtisztított  maradék fokhagymákat. Kivesszük, majd egy mozsárban pépesre zúzzuk. Sózzuk, őrölt feketeborssal megszórjuk, olívaolajjal felöntjük, és nagyobb keverőtálba átöntjük. Hozzákeverjük az ecetet, majd a majonézt és a tejfölt. Finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.

3. A virslit vékony karikára vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.

A lilahagymát karikára, vagy fél karikára vágjuk.

4. Végül a lencsét összekeverjük a majonézes mártással, a sült virslivel és a lilahagymával.

1-2 órára állni hagyjuk a hűtőben.

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!