2016.12.06.
Így készíts tökéletes forró csokit!
A forró csoki a meghitt téli esték hűséges társa lehet, mely felmelegít és ízével jobb kedvre derít, de csak akkor, ha megfelelően van elkészítve.
A tökéletes forró csokit onnan ismered fel, hogy krémesebb, sűrűbb állagú, mint egy kakaó, de hígabb, mint az olvasztott csokoládé. Lehetőleg tartalmazzon étcsokoládét és ne legyen émelyítően édes!
A boltban vásárolható forró csoki porok vagy nagyon híg állagúak és inkább kakaóra hasonlítanak, vagy olyan sűrűk, mint egy puding, mivel sok keményítőt tartalmaznak. A bolti helyett inkább készítsük el házilag!
undefined
undefined
Így készítsd!
30 g csokoládéhoz számolj 1,5 dl zsírosabb tejjel, de a tej felét kiegészítheted tejszínnel is.
A tejet egy lábosban forrósítsd fel és tegyél bele magas kakaótartalmú (70-80%-os) csokoládét. (A legjobb az, ha csokoládépasztillát használsz hozzá.) Ízlés szerint tegyél bele cukrot, és melegítsd össze!
Ha alakbarát forró csokit szeretnél, akkor nézd meg ezt a receptet!
Ha laktózmentes vagy vegán verziót szeretnél, akkor készítsd mandulatejjel!
undefined
Ezekkel fűszerezd!
a klasszikus: fahéj, szegfűszeg, gyömbér, kardamom
a pikáns ízek kedvelőinek: chili, cayenne bors
ami még megbolondítja: egy kevés rum vagy Bailey’s likőr
ettől krémesebb: egy nagy kanál nutella
undefined
Tipp: Készítheted fehér csokoládéból is.
undefined
Így díszítsd!
tejszínhabbal, pillecukorral, karamell öntettel, színes szóró cukorral, vagy csokoládé forgáccsal
A végén tehetsz bele egy egész fahéj rudat és stílusosan ezzel is kevergetheted kanál helyett.
undefined
Téli napokon vesd be a fűszeres forró csokit, melyet a legjobb úgy kortyolgatni, hogy közben a meleg szobából nézed a hulló hópelyheket.
undefined
Szerző: Földi Rita
fotók: Pinterest