Tészták
Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással
2014.03.16.
A ravioli töltelékéhez szinte bármilyen maradékot fel lehet használni. Vannak paradicsomos változatok, édes töltelékek és levesbetétként is használják. Ezúttal egy bazsalikomos tölteléket választottam.
A bazsalikom serkenti az emésztést, enyhíti a migrént és a menstruációs panaszokat.
Házi készítésű hosszúmetélt tejszínes-gombás szósszal
2014.02.19.
A házi készítésű tésztában biztosan tudhatjuk, hogy az van benne, amit beletettünk. Nincs semmi tartósítószer és mesterséges anyag. Ráadásul sokkal hamarabb készre lehet főzni.
Lehet, hogy időigényesebb a gyúrás és pihentetés miatt, de sokkal finomabb. Talán azért is lehet jobb, mert a gyúrással beleadunk minden energiát és szeretet.
Carbonara spagetti
2013.12.02.
A kedvenc olasz tésztám receptjét osztom meg veletek, melyet kb. 20 perc alatt el lehet készíteni. Nagyon laktató és nagyon finom.
továbbSpaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti
2013.11.18.
Ez tipikusan egy olyan tészta, melyet a hűtőben lévő maradékok ihlettek. Jó, tudom, az hogy pármai típusú sonka van a hűtőben az nem éppen tipikus, de most a történet úgy hozta, hogy volt egy kevés belőle (konkrétan 10 dkg).
tovább