• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Carbonara spagetti

2013.12.02.

Carbonara spagetti

A kedvenc olasz tésztám receptjét osztom meg veletek, melyet kb. 20 perc alatt el lehet készíteni. Nagyon laktató és nagyon finom.

Mielőtt a zacskós carbonara alaphoz nyúlnánk, gondoljuk végégig, hogy mennyi tartósítószer van benne. Ugyanannyi idő alatt egészségesebben is elkészíthetjük. Ráadásul sokkal finomabb is.

Sokan tartanak attól, hogy a tojás kicsapódik és elrontják ezt az egyszerű tésztát. Őszintén szólva, én még sohasem jártam így, pedig már jó párszor elkészítettem ezt a receptet. (Vannak időszakok, mikor minden héten  legalább egyszer van carbonara spagetti - na ilyenkor látszódik, hogy nincs sok időm- Ha egyszer csinálnék, egy listát olyan ételekről, melyek az elfoglalt embereknek szólnak, akkor a carbonara spagetti biztosan az első helyen lenne.)


Hozzávalók (4 személyre):

spagetti tészta

szalonna (pl. kenyérszalonna vagy valamilyen zsírosabb fajta keverve kolozsvári szalonnával) esetleg sonka

1 nagyobb fej vöröshagyma

5-6 gerezd fokhagyma

1 csomó petrezselyemzöld

2 tojás sárgája

2,5 dl habtejszín

őrölt feketebors

0,5 dl tej

bazsalikom

oregánó

 

Elkészítés:

1. A tésztát sós vízben al dentére főzzük. Lecsepegetjük és félre tesszük.

2. A szalonnát ropogósra pirítjuk a saját zsírjában. Félidőben hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, és 2 gerezd fokhagymát. Az egészet összepirítjuk.

3. A tojások sárgáját elkeverjük a habtejszínnel. (Sokan használnak főzőtejszínt, de én a habtejszínre esküszöm, ugyanis sokkal krémesebb lesz tőle a szósz.)

Sózzuk (a szalonna is sós) és borsozzuk. Megszórjuk bazsalikommal és oregánóval is (ezek lehetnek szárítottak is).

4. A szalonnás hagymát a legnagyobb lángon sütjük, és ekkor tesszük bele a habtejszínes keveréket. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Hozzáadjuk a maradék zúzott fokhagymát, és a tejet. Mártás állagúra forraljuk. Ha túlságosan besűrűsödne, akkor adjunk még hozzá egy kevés tejet.

5. Végül összekeverjük a kifőtt tésztával. Megszórhatjuk reszelt sajttal is, (parmezán sajt az igazi) és készíthetünk hozzá egy fokhagymás olajat is úgy, hogy a zúzott fokhagymát olívaolajjal összekeverjük és ezzel meglocsoljuk a tésztát.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!