2020.11.01.
Így használd fel a maradék sütőtököt!
A maradék sült tökből rengeteg mindent lehet készíteni. Egy krémes szószt is főzhetsz belőle, amelyet összekeverhetsz tésztával. A sonkát ne felejted el róla, mert ettől lesz vadítóan finom.
Hozzávalók (4 adaghoz)
250 g sütőtök püré (egy nagyobb darab sütőtök felaprítva, sütőben megsütve és a belseje kikaparva)
200 ml tejszín (10 %-os)
víz
só
őrölt fekete bors
1 kisebb darab vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
50 g fekete erdei sonka
adagonként 60 g durum fussili tészta (szárazon mérve)
Elkészítés
1. A hagymát tisztítsd meg, és kockázd fel. A sonkát is vágd kisebb kockákra. A megsült tök belsejét kapard bele egy tálba. Tedd félre.
2. Egy kevés olívaolajon süsd meg a sonkát. Ha már ropogós, akkor vedd ki, és tedd félre. A visszamaradt zsiradékhoz adj még egy kevés olívaolajat, és párold meg benne a hagymát.
3. Add hozzá a sütőtök pürét. Ízesítsd sóval és borssal. Pirítsd meg egy kicsit, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, és forrald fel. Add hozzá a tejszínt és főzd addig, amíg krémes állagú lesz.
Fogyaszd durum fussili tésztával úgy, hogy a szósz tetejét megszórod a félretett sült sonkával.
Ha diétás édességeket is kipróbálnál, akkor a Fitnesz Édességek könyvem neked való. » Megnézem
1 adag |
|
Energia: | 382 kalória |
Fehérje: | 13 g |
Szénhidrát: | 56 g |
Zsír: | 11 g |
Recept és ételfotók: Földi Rita