Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Padlizsános-paradicsomos tészta csípősen

2020.07.25.

Padlizsános-paradicsomos tészta csípősen

Ó! Ez mennyei! Sült padlizsán, sült fokhagyma, thai chili…

Ha bírod a csípős tésztákat, akkor ez a te recepted! Ráadásul vegetáriánus és diétás is. Ha már unom a húst, akkor nálam mindig ez a recept kerül elő. A fokhagyma, a chili és a petrezselyemzöld is rendkívül egészséges, érdemes belőlük hetente fogyasztani.

 Hozzávalók (5 adaghoz)

  • 6 gerezd fokhagyma

  • 2 teáskanál thai chilis olaj (thai chili paprikát tettem olívaolajba és egy hétig tartottam benne, de helyettesíthető Erős Pistával is) 

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 2 db lilahagyma

  • 1 db padlizsán

  • 1 csokor petrezselyem

  • 500 ml happy fucht paradicsompüré (cukor nélküli)

  • őrölt fekete bors

  • oregánó

  • bazsalikom

köretnek:

  • 500 g főtt durum fusilli tészta

  Elkészítés

1. A fokhagymát tisztítsd meg és szeleteld fel. Tedd bele egy magas falú serpenyőbe.

2. A padlizsánt és a hagymát is pucold meg, majd kockázd fel. Tedd félre. A petrezselymet aprítsd finomra. Tedd félre.

3. A serpenyőbe locsolj chilis olajat és olívaolajat a fokhagymához, és pirítsd meg. (Ha nincs chilis olajad, akkor csak a sima olajjal pirítsd meg a fokhagymát, majd keverj hozzá Erős Pistát.) Éppen csak legyen barna színe és finom illata, utána öntsd ki az olajjal együtt egy hőálló tálba. Tedd félre.

4. Ugyanabba a serpenyőbe tedd bele a kockázott padlizsánt. Olaj nélkül süsd meg. Szórd meg őrölt fekete borssal és sóval. Pirítsd addig, amíg szép barnás nem lesz. Utána borítsd ki egy tálba és tedd félre.   

5. Ugyanabban a serpenyőbe dinszteld meg olívaolajon a hagymát. Majd öntsd vissza hozzá a chilis- fokhagymás keveréket és a padlizsánkockákat is. Öntsd fel a paradicsompürével és fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal.  Forrald át és főzd még néhány percig. Utána keverj bele még egy kis petrezselymet és már fogyaszthatod is a kifőzött tésztával.

 Tipp: Tálalásnál szórj a tetejére zsírszegény sajtot. Nagyon finom krémes ricottával és mozzarellával is.

1 adag (tésztával együtt)

 

Energia:

242 kalória

Fehérje:

8 g

Szénhidrát:

39 g

Zsír:

6 g

 

Recept és ételfotók: Földi Rita

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!