2020.07.25.
Ó! Ez mennyei! Sült padlizsán, sült fokhagyma, thai chili…
Ha bírod a csípős tésztákat, akkor ez a te recepted! Ráadásul vegetáriánus és diétás is. Ha már unom a húst, akkor nálam mindig ez a recept kerül elő. A fokhagyma, a chili és a petrezselyemzöld is rendkívül egészséges, érdemes belőlük hetente fogyasztani.
Hozzávalók (5 adaghoz)
6 gerezd fokhagyma
2 teáskanál thai chilis olaj (thai chili paprikát tettem olívaolajba és egy hétig tartottam benne, de helyettesíthető Erős Pistával is)
1 evőkanál olívaolaj
2 db lilahagyma
1 db padlizsán
1 csokor petrezselyem
500 ml happy fucht paradicsompüré (cukor nélküli)
só
őrölt fekete bors
oregánó
bazsalikom
köretnek:
500 g főtt durum fusilli tészta
Elkészítés
1. A fokhagymát tisztítsd meg és szeleteld fel. Tedd bele egy magas falú serpenyőbe.
2. A padlizsánt és a hagymát is pucold meg, majd kockázd fel. Tedd félre. A petrezselymet aprítsd finomra. Tedd félre.
3. A serpenyőbe locsolj chilis olajat és olívaolajat a fokhagymához, és pirítsd meg. (Ha nincs chilis olajad, akkor csak a sima olajjal pirítsd meg a fokhagymát, majd keverj hozzá Erős Pistát.) Éppen csak legyen barna színe és finom illata, utána öntsd ki az olajjal együtt egy hőálló tálba. Tedd félre.
4. Ugyanabba a serpenyőbe tedd bele a kockázott padlizsánt. Olaj nélkül süsd meg. Szórd meg őrölt fekete borssal és sóval. Pirítsd addig, amíg szép barnás nem lesz. Utána borítsd ki egy tálba és tedd félre.
5. Ugyanabban a serpenyőbe dinszteld meg olívaolajon a hagymát. Majd öntsd vissza hozzá a chilis- fokhagymás keveréket és a padlizsánkockákat is. Öntsd fel a paradicsompürével és fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Forrald át és főzd még néhány percig. Utána keverj bele még egy kis petrezselymet és már fogyaszthatod is a kifőzött tésztával.
Tipp: Tálalásnál szórj a tetejére zsírszegény sajtot. Nagyon finom krémes ricottával és mozzarellával is.
1 adag (tésztával együtt) |
|
Energia: | 242 kalória |
Fehérje: | 8 g |
Szénhidrát: | 39 g |
Zsír: | 6 g |
Recept és ételfotók: Földi Rita