2020.06.02.
Mennyeien krémes sajtszósz csirkével és brokkolival.
Szinte bármiből lehet készíteni egy finom tésztaételt. Percek alatt kész van és akár egyetlen serpenyőben is el tudod készíteni. Ezúttal csirke és brokkoli került a serpenyőmbe, és hogy ne legyenek annyira egyedül, a mennyeien krémes sajtszószommal forgattam át őket. Úristen! Ezt nem lehet abbahagyni!
Hozzávalók (8 adaghoz)
1 kg csirkemellfilé
300 g brokkoli
2 evőkanál olívaolaj
só
őrölt fekete bors
500 g durum penne tészta
A sajtszószhoz
100 g pecorino olasz juhsajt (más sajt is jó)
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál zabpehelyliszt
2 dl víz
400 ml főzőtejszín
só
bors
őrölt szerecsendió
Elkészítés
1. A tésztát sós vízben főzd ki. A brokkolit szedd rózsáira. A sajtot reszeld le. A csirkemellet vágd kockákra.
2. Olívaolajon pirítsd meg a húst. Sózd és borsozd is. Félidőben (amikor már kezd pirulni) add hozzá a brokkolit. Párold addig, amíg a brokkoli roppanós nem lesz. Utána öntsd ki egy tálba az egészet, és tedd félre.
3. Önts ugyanabba a serpenyőbe olivaolajat, és add hozzá a zabpehelylisztet. Keverd el és pár percig pirítsd. Önts fel vízzel és kevergesd, hogy ne legyen csomós. Öntsd fel tejszínnel és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Keverd el, és add hozzá a sajtot is. Főzd néhány percig, majd öntsd vissza bele a brokkolis csirkét. Forrald össze és már készen is van.
Fogyaszd penne tésztával.
Ha nem csak diétás csirkemell recepteket szeretnél, hanem diétás édességeket is kipróbálnál, akkor a Fitnesz Édességek könyvem neked való. » Megnézem
1 adag |
|
Energia: | 548 kalória |
Fehérje: | 42 g |
Szénhidrát: | 52 g |
Zsír: | 18 g |
Recept és fotó: Földi Rita